Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ збирає ресурси, щоб повторити Авдіївський сценарій: чи буде великий прорив
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ збирає ресурси, щоб повторити Авдіївський сценарій: чи буде великий прорив

Російське командування має намір до кінця року закрити питання з Часовим Яром

3 квітня 2024, 07:05 comments1571
Поділіться публікацією:

Останнім часом багато інформації про те, що росіяни так чи інакше, але намагаються посилити свій тиск на фронті. При цьому більшість експертів сходяться на думці, що на великий широкомасштабний наступ противник не здатний. Які неприємності може готувати ворог? До чого готуватись? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

РФ збирає ресурси, щоб повторити Авдіївський сценарій: чи буде великий прорив

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Окупанти намагаються зачепитися на східних околицях Часового Яру

Військовий експерт Олександр Коваленко у себе в Телеграм висловив думку, що приблизно у другій половині 2024 року на фронті з'явиться одна з найгарячіших точок. Йдеться про місто Часів Яр.

"Наразі у напрямку міста формуються умови для проведення успішного настання РВВ. До таких умов відноситься захоплення Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки", — зазначив експерт.

Так, за словами Коваленка, захоплення Богданівки дозволить окупантам вийти на північний сектор Часового Яру, через Калинівку форсувати канал, перерізати трасу 0506. Захоплення Івановського дозволить вийти на Ступочки, охопити місто з півдня. Станом на сьогодні російські війська контролюють північно-східну частину Івановського та намагаються закріпитися у центрі.

За словами Коваленка, крім того, захоплення Кліщіївки та Андріївки дозволить росіянам убезпечити просування трасою 0504, і "оголений південний фланг може вилитися в дуже неприємні події". Хоча успіхів у цих локаціях окупанти поки що не мають.

"Поки що ресурсу, для повторення Авдіївського сценарію у РВВ недостатньо, але до другої половини 2024 року його цілком можуть наростити і наростять. Комбінуючи кількісну перевагу і домінування в повітрі, командування РВВ має намір до кінця року закрити питання з Часовим Яром", — вважає експерт.

Є надія, що підготовка росіян до наступальних дій не залишиться непоміченою

Військовий експерт Олексій Мельник в інтерв'ю Liga.net заявив, що російські загарбники навряд чи по всій лінії фронту здатні перейти до масштабного наступу. Але на одній із ділянок цілком може бути спроба прориву.

За словами експерта, там, де готуються наступальні дії, має спостерігатися аномальна концентрація сил противника – і техніки, і окупантів.

"І є, скажімо, надія, надія на те, що це не залишиться непоміченим", — підсумував експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — який результат війни в Україні влаштує Китай: чому Париж почав сподіватися на Пекін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини