Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ за лічені дні піде в наступ на Запоріжжі: що відомо про новий план ворога
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ за лічені дні піде в наступ на Запоріжжі: що відомо про новий план ворога

Після захоплення Вугледара на Донеччині росіяни активізуються у Запорізькій області, розповів Владислав Волошин.

сьогодні, 19:40 comments3651
Поділіться публікацією:

 Російські окупанти можуть розпочати активні штурмові дії на Запорізькому напрямку приблизно через тиждень. Наразі ворог проводить розвідувально-пошукові операції, щоб виявити українські оборонні лінії та вогневі позиції. Про це повідомив речник Сил оборони півдня Владислав Волошин під час телемарафону.

РФ за лічені дні піде в наступ на Запоріжжі: що відомо про новий план ворога

Наступ росіян на Запоріжжі (фото з відкритих джерел)

За його словами, російські військові зосереджують особовий склад штурмових груп на передових позиціях поблизу населених пунктів Роботине та Приютне. Волошин зазначив, що окупанти ще не розпочали активних штурмів, але це може статися в найближчі дні.

"Наразі вони не розпочали штурмові дії. Проте ворог вже зосереджує на передових позиціях особовий склад штурмових груп. Окрім того, війська РФ проводять рекогносцировку та розвідку, щоб виявити наші оборонні лінії та вогневі позиції", — зазначив речник.

Він додав, що протягом наступних 3-5 днів, або навіть тижня, ворог може почати проводити штурмові дії невеликими групами піхоти для захоплення українських позицій та покращення свого тактичного становища.

"На даний момент розвідка не виявила великих наступальних угрупувань Росії на цьому напрямку. Формування штурмових груп відбувається з частин, що вже діють у цьому районі. Крім того, створюються підрозділи, які забезпечуватимуть закріплення на захоплених територіях. Це будуть невеликі групи піхоти, чисельністю від 5 до 10 осіб, які виконуватимуть штурми, а за ними підуть групи закріплення, що утримуватимуть зайняті рубежі", — пояснив Волошин.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що біля Вугледару комбат вчинив самогубство, коли батальон відмовився іти в бій.  В останній день оборони Вугледара командир 186-го батальйону 123-ї бригади територіальної оборони Ігор Гриб покінчив життя самогубством через відмову його підлеглих виконувати бойове завдання.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини