Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ, ймовірно, готує вторгнення з Білорусі: які області під загрозою
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ, ймовірно, готує вторгнення з Білорусі: які області під загрозою

Якщо РФ готує вторгнення з Білорусі, то під загрозою опиниться Вінницька та Житомирська області

27 серпня 2024, 15:04 comments4278
Поділіться публікацією:

Військовий експерт і полковник запасу СБУ Михайло Притула висловив думку, що російські війська планують удар з території Білорусі, про це він сказав в ефірі "Еспресо".

РФ, ймовірно, готує вторгнення з Білорусі: які області під загрозою

Лукашенко і Путін

За його словами, білоруські війська скупчуються в Гомельській області, де розташована розвинена транспортна інфраструктура. Це дозволяє масово перевозити особовий склад. Притула звернув увагу на те, що з цього напрямку під час попередніх фаз російського вторгнення ударів не було, хоча на картах, оприлюднених начальником ГУР Кирилом Будановим у листопаді 2021 року, цей напрямок розглядався як можливий.

Полковник зазначив, що Росія може готувати атаку на Україну з білоруської території.

"РФ готує плацдарм для того, щоб завезти особовий склад і здійснити удар в напрямку Житомира, Бердичева, Вінниці, Крижополя, а далі – зустрічний удар з Придністров'я. Судячи з усього, у росіян є такі плани. А Лукашенко або показує, що з того напрямку може бути удар, або не керує цим процесом. Оскільки білоруської армії не вистачить для проведення такої операції", — зауважив Притула. 

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, на тлі стягування Олександром Лукашенком військ до кордону Білорусі та України, МЗС видало заяву-звернення до офіційного Мінська. Там закликали Білорусь "не робити трагічних помилок під тиском Москви" і відвести від кордону свої війська. При цьому в міністерстві повідомили, що до кордону Білорусь перекинула Сили спецоперацій, озброєння та військову техніку, включаючи танки, артилерію, РСЗВ, засоби ППО та інженерну техніку. Все це було зафіксовано на Гомельщині. Також до кордону перекинули і "вагнерівців".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини