Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ відводить військову техніку від кордону з Фінляндією: куди перевели армію Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ відводить військову техніку від кордону з Фінляндією: куди перевели армію Кремля

У Мережі опублікували супутникові знімки, на яких зафіксовано, що Росія почала відводити військову техніку від кордону з Фінляндією

5 липня 2022, 19:45 comments1404
Поділіться публікацією:

В соціальних мережах  опубліковані фотографії із супутника, на яких видно, що РФ починає  забирати свою військову техніку від фінського кордону, після заяви цієї держави про її вступ в НАТО.

РФ відводить військову техніку від кордону з Фінляндією: куди перевели армію Кремля

РФ забрала свої війська від кордону з Фінляндією (фото з відкритих джерел)

На фото зафіксовано російську військову частину 34667, що  знаходиться в селі Алакуртті , на території  Мурманської  області. Це  майже 70 км від фінського кордону.

Ці супутникові фотографії  оприлюднили представники фінської  державної  телерадіокомпанії  Yle,  а   звернули увагу на ці процеси  у медіа  "Агентство".

Як стверджують журналісти,  ще з середини травня з діючої бази РФ вивезено більш, як  100 одиниць автотехніки, зокрема, це багато бронетранспортерів.

"Принаймні третина або навіть половина приблизно від 2000 солдатів залишили базу одночасно", – зауважують  працівники  Yle.

За словами фінського військового експерта Марка Еклунда, ці російські військові тепер будуть   воювати в Україні.

При цьому, в названій  військовій частині 34667 дислокується  80-та окрема мотострілецька бригада. РФ  офіційно не повідомляє  про виведення бойового спорядження  та військових  з населеного пункту Алакуртті.

РФ відводить військову техніку від кордону з Фінляндією: куди перевели армію Кремля  - фото 2

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про вступ Швеції та Фінляндії до НАТОУ штаб-квартирі НАТО завершилися переговори щодо вступу до Північноатлантичного альянсу Швеції та Фінляндії. У вівторок, 5 липня, глави МЗС Фінляндії та Швеції підписали протоколи про вступ до НАТО. Глава Держдуми РФ В'ячеслав Володін вже заявив, що НАТО не захистить громадян Фінляндії та Швеції від удару російської армії. Директор Київського інституту мирних досліджень, професор, політексперт Андрій Мішин упевнений, що вступ Швеції та Фінляндії до НАТО – це великий внесок у майбутню перемогу України у війні з Росією.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини