Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ вербує на війну старшокласників: шокуючі подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ вербує на війну старшокласників: шокуючі подробиці

Старшокласників агітують вступати до армії за «соцпакети»

22 жовтня 2024, 21:55
Поділіться публікацією:

У тимчасово окупованому Старобільську на Луганщині окупанти організували пропагандистські рейди по місцевих школах.

РФ вербує на війну старшокласників: шокуючі подробиці

Ворог агітує школярів їхати на війну. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє Центр національного спротиву, дітям старших класів зараз пропонують гроші та різні “соціальні пакети”, якщо вони зобов'яжуться відразу після закінчення школи підписувати контракти з російською армією.

Зазначається, що “вербувальники” розповідають місцевим старшокласникам, що через один-два роки вони підпадатимуть під мобілізацію, а тому підписання контракту є фінансово вигідною пропозицією. 

Крім того, за даними Центру спротиву, місцеві окупаційні адміністрації вимагають від бізнесу поставити на облік у фейкові військкомати всіх працівників. Зокрема, власникам бізнесу необхідно подати списки осіб, які не мають російських паспортів та відповідно не перебувають на обліку окупантів.

Центр національного спротиву закликав українців, які потрапили в тимчасову окупацію, уникати мобілізації та не підписувати контракт з ворожою армією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Північна Корея може перекинути в Україну військових із Сил спеціальних операцій (SOF). Як пише британська газета The Telegraph, північнокорейські війська SOF є "одним із найсекретніших підрозділів такого роду у світі". Видання зазначає, що у доповідях західних аналітиків SOF називають "висококваліфікованими військами, оснащеними найкращим спорядженням, доступним для небезпечних, але важливих місій".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що командування ЗСУ визнало, що темпи мобілізації в Україні пішли на спад. Станом на сьогоднішній день середня чисельність одночасної підготовки новобранців української армії у навчальних центрах становить близько 20 тисяч осіб, повідомив представник Генштабу ЗСУ Василь Румак. За його словами, ще кілька місяців тому кількість мобілізованих, які одночасно навчалися, сягала майже 35 тисяч.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини