Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ вдарила по будинку і дитячому майданчику в Харкові: кількість загиблих зростає (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ вдарила по будинку і дитячому майданчику в Харкові: кількість загиблих зростає (ВІДЕО)

Терористична Росія вдарила КАБами по цивільній інфраструктурі Харкова

30 серпня 2024, 16:36
Поділіться публікацією:

У п’ятницю, 30 серпня, терористична Росія вдарила керованими авіабомбами по цивільній інфраструктурі Харкова. Зокрема, як повідомив у Телеграмі міський голова Ігор Терехов станом на зараз в результаті удару загинули чотири людини. Є багато постраждалих.

РФ вдарила по будинку і дитячому майданчику в Харкові: кількість загиблих зростає (ВІДЕО)

Удар по Харкову

"Один з ударів прийшовся по центральній частині міста, по цивільній інфраструктурі. За попередньою інформацією в Індустріальному районі маємо потрапляння по 12-ти поверховому житловому будинку. Там пожежа та часткове руйнування", – повідомив Терехов.

Терехов додав, що також є інформація про удар по Немишлянському району. Там росіяни вбили дівчинку, яка гралася на дитячому майданчику. Окрім того, як повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, в в цьому районі пошкодили  освітню установу. Згодом він додав, що станом на цю годину відомо вже про 28 постраждалих.

Разом з тим, голова Офісу президента Андрій Єрмак опублікував у Телеграмі відео палаючого багатоповерхового будинку в Харкові, куди вдарила терористична Росія.

При цьому відомо, що частина будинку вже обвалилася. В соцмережах повідомляють, що поранені лежать на вулиці, довкола палають автівки.

Відреагував на удар Росії і омбудсмен Дмитро Лубінець.

"Харків, Суми, Курахове, Херсон та громади… Росія продовжує жорстокі обстріли цивільного населення України, не зважаючи на міжнародні заклики до припинення агресії. Ці атаки не лише руйнують міста й села, а й забирають невинні життя, залишаючи після себе трагедію та біль. Відомо про поранених і загиблих… Країна-терорист повинна понести повну відповідальність за вбивства та терор, які вона чинить проти України. Ці злочини не мають залишитися безкарними!" — заявив Лубінець.

При цьому президент Володимир Зеленський заявив, "Удар, якого не було б, якби в наших Сил оборони була здатність знищувати російську військову авіацію там, де вона базується".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що з огляду на терор, який вчиняє РФ, Україна просить партнерів надати дозвіл на використання їх зброї для ударів по РФ. При цьому в Росії підозрюють, що Україні такий дозвіл таки надали.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини