Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ уже включилася у гру: у США розповіли, навіщо Путіну конфлікт на Близькому Сході
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ уже включилася у гру: у США розповіли, навіщо Путіну конфлікт на Близькому Сході

Експерти ISW вважають, що РФ використовує конфлікт на Близькому Сході для посилення свого впливу

сьогодні, 08:10
Поділіться публікацією:

Путінський режим не втрачає можливості скористатися конфліктом на Близькому Сході задля просування міжнародних структур, у яких домінує Росія. Йдеться, зокрема, про зусилля Кремля щодо створення альтернативної "євразійської архітектури безпеки". Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

РФ уже включилася у гру: у США розповіли, навіщо Путіну конфлікт на Близькому Сході

МЗС РФ. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що заступник міністра закордонних справ Росії Михайло Богданов привселюдно засудив наземну операцію Армії оборони Ізраїлю на півдні Лівану під час зустрічі з послом Лівану в Росії 1 жовтня. Він наголосив, що Росія виступає проти того, що вона називає ізраїльськими політичними вбивствами.

Посол РФ в Ізраїлі Анатолій Вікторов закликав до негайного припинення конфлікту на Близькому Сході, а глава МЗС Сергій Лавров зустрівся з послами невказаних арабських держав та закликав до негайного припинення військових операцій у зоні ізраїльсько-палестинського конфлікту.

"Кремль, ймовірно, прагне скористатися конфліктом на Близькому Сході для просування міжнародних структур, в яких домінує Росія, включаючи деякі з тих, які пов'язані із зусиллями Кремля щодо створення альтернативної євразійської архітектури безпеки", — йдеться в публікації ISW.

Також варто зазначити, що заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков заявив 2 жовтня, що президент Палестинської автономії Махмуд Аббас прийняв запрошення Росії відвідати саміт БРІКС у Казані 22–24 жовтня та що учасники обговорять ситуацію на Близькому Сході.

Читайте на порталі "Коментарі" — чи може спалахнути велика війна на Близькому Сході: які сценарії. Експерти детально проаналізували ситуацію в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини