Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ створює в окупації університети для поширення своєї пропаганди
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ створює в окупації університети для поширення своєї пропаганди

Окупанти взялися за вищу освіту на окупованих територіях

4 жовтня 2024, 20:43
Поділіться публікацією:

На базі знищеного Азовського морського інституту у тимчасово окупованому Маріуполі росіяни створили новий “вуз”.

РФ створює в окупації університети для поширення своєї пропаганди

Росія поширює пропаганду в окупації. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє Центр національного спротиву, відкриття установи приурочили до так званого "возз’єднання" із РФ. Окупанти планують, що в закладі навчатимуться щонайменше півтори тисячі студентів. Щоправда, дипломи цього “інституту” не визнаються ні в Україні, ні в більшості країн світу. 

Зазначається, що такі “вузи” функціонують за російськими стандартами освіти, нав’язуючи пропагандистські наративи. Таким чином ворог намагається створити ілюзію нормального життя під окупацією. Однак випускники таких закладів опиняються в ізоляції, оскільки їхні дипломи не мають жодної юридичної сили за межами Росії.

Центр національного спротиву наголосив, що створення псевдовузів є частиною ширшої стратегії Росії з дезінформації та мілітаризації молоді, спрямованої на те, щоб позбавити людей на окупованих територіях можливості отримати справжню освіту та інтегруватися у світову спільноту. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до кінця 2024 року до лав Збройних сил України хочуть мобілізувати ще 200 тисяч людей. Як пише видання The Times з посиланням на офіцера з Одеси, в ЗСУ не дуже вірять, що зможуть мобілізувати таку кількість новобранців до нового року.   Офіцер розповів виданню, що наразі вдається залучити до лав української армії лише 20% від необхідної кількості призовників. Причини недобору різні — корупцію, брак кадрів та проблеми зі здоров'ям у мобілізованих.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що окупація армією РФ міста Вугледар Донецької області матиме декілька негативних наслідків, заявив військовий експерт Олександр Коваленко. "У ЗСУ була можливість повного вогневого контролю залізниці від Донецька до Волновахи. Після захоплення росіянами Вугледару у росіян зʼявляється можливість відновити активну військову логістику через Волноваху", – розповів Олександр Коваленко. Експерт зазначив, що найближчим часом на цій ділянці фронту у росіян може запрацювати логістика до Запорізької області. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини