Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ створила секретний підрозділ для атак: кому загрожує небезпека
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ створила секретний підрозділ для атак: кому загрожує небезпека

Метою російських атак може стати світова підводна інфраструктура

7 вересня 2024, 15:30
Поділіться публікацією:

США виявили підвищену активність Росії у районі ключових підводних кабелів. У Вашингтоні вважають, що тепер Москва може проводити диверсійні операції, спрямовані на виведення з ладу найважливішої частини світової комунікаційної інфраструктури. Як передає портал "Коментарі", про це пише CNN.

РФ створила секретний підрозділ для атак: кому загрожує небезпека

Підводні човни РФ. Фото: із відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що Росія приділяє все більше уваги створенню спеціального військового підрозділу, який розгортає значний флот надводних кораблів, підводних човнів та морських безпілотників — це підрозділ "Головне управління глибоководних досліджень Генерального штабу" (ГУДІ).

"Ми стурбовані підвищеною військово-морською активністю Росії по всьому світу і тим, що розрахунки Росії щодо заподіяння шкоди критично важливій підводній інфраструктурі США та їх союзників можуть змінитися", — заявив американський чиновник.

Зазначається, що Росія продовжує розвивати військово-морський потенціал для підводних диверсій, в основному за допомогою ГУГІ — підрозділу, що ретельно охороняється, який управляє надводними кораблями, підводними човнами і військово-морськими безпілотниками.

У матеріалі йдеться про те, що США регулярно відстежують російські кораблі, які патрулюють поблизу найважливіших об'єктів морської інфраструктури та підводних кабелів, які часто знаходяться далеко від російських берегів.

Підводні кабелі становлять найважливішу основу інтернет- та телекомунікаційного трафіку в усьому світі. Більшість комунікацій проходить по широкій мережі високошвидкісних оптоволоконних кабелів, прокладених дном океану. Скоординована атака може суттєво порушити приватний, урядовий та військовий зв'язок по таких кабелях, а також роботу галузей, що залежать від цих комунікацій, включаючи фінансові ринки та постачальників енергії.

Підводними кабелями також передається величезна кількість електроенергії між кількома європейськими країнами.

США та їхні союзники уважно стежать за військово-морською активністю Росії над ключовими підводними кабелями по всьому світу. Командири патрульного корабля НАТО у квітні 2023 року розповіли, що останніми роками вони спостерігали зростання активності над підводними кабелями у Балтійському морі. Моря навколо Північної Європи є об'єктом спостереження та активності військових РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ФБР назвали країну, яка є головною мішенню російської дезінформації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини