Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ розпочала масову мобілізацію в окупованих регіонах
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ розпочала масову мобілізацію в окупованих регіонах

Призов до ворожої армії триватиме до кінця року

2 жовтня 2024, 21:51 comments1148
Поділіться публікацією:

На тимчасово окупованих територіях України розпочався масовий призов до армії РФ, який триватиме до кінця року.

РФ розпочала масову мобілізацію в окупованих регіонах

Жителів окупації призивають до армії РФ. Фото з відкритих джерел

Вже у найближчі тижні людей з тимчасово окупованої Донеччини, Луганщини, Запоріжжя, Херсонщини та анексованого Криму відправлятимуть в російську армію.

Як повідомляє Центр національного спротиву, вперше призов до кремлівської терористичної армії відбувся восени минулого року. Тоді, як і зараз, новобранцям обіцяли що їхня служба не буде пов’язана з участю у війні. Втім, як показала практика, більшість строковиків були змушені підписати контракти з російською армією та відправилися воювати проти батьківщини.

У Центрі спротиву зазначили, що така стратегія Росії є грубим порушенням міжнародного права та Женевських конвенцій, які забороняють примусове залучення населення окупованих територій до армії загарбника. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр закордонних справ Андрій Сибіга заявив, що Україна не піде на компроміси щодо територіальної цілісності та суверенітету. "Потрібно прагнути до повної відповідальності Росії та відновлення територіальної цілісності та суверенітету України, включно з Кримом, а не до територіальних компромісів. В іншому випадку це буде відкладена війна. Європа не може собі дозволити мати сірі зони або заморожені конфлікти", – заявив Андрій Сибіга.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що 1 жовтня Іран запустив по Ізраїлю 180 ракет, повідомив речник Армії оборони Ізраїлю. Радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван назвав атаку Ірану неефективною. Він заявив, що в Ізраїлі немає загиблих внаслідок ворожої ракетної атаки. У Білому домі також заявили, що кораблі ВМС США брали участь у відбитті іранської атаки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини