Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ розбудовує репресивний апарат в окупації: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ розбудовує репресивний апарат в окупації: що відомо

Кремль прислав в окуповані регіони російських суддів

13 липня 2024, 23:34
Поділіться публікацією:

Росія продовжує розбудовувати репресивний апарат на тимчасово окупованих територіях.

РФ розбудовує репресивний апарат в окупації: що відомо

Росіяни посилюють репресії в окупації. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє Центр національного спротиву, у так звані суди на тимчасово окупованих територіях ворог призначив 20 додаткових "суддів", з яких 9 — з Росії. Всі вони пройшли так звану переатестацію та погоджені Кремлем.

Зазначається, що двоє з призначених окупантами суддів – колаборанти, які раніше працювали в українській судовій системі.

За даними Центру спротиву, серед призначених в окупації так званих суддів, зокрема, є вихідці з Калмикії та Чечні.

У Центрі спротиву відзначили, що Росія присилає на окуповані території так званих суддів, щоби посилити репресії проти місцевого населення та легалізувати фіктивні правочини. У Спротиві закликали повідомляти інформацію про окупантів, які вчиняють репресії проти мешканців захоплених територій.

Раніше Центр національного спротиву повідомляв дані судді Наталії Сумачакової з Новосибірська, яка входить до вищої кваліфікаційної колегії суддів РФ та відповідає за призначення нових так званих суддів в окупованих регіонах.

Портал "Коментарі" також писав, що міністерство освіти РФ планує впровадження нової системи пропаганди в російських школах та на тимчасово окупованих територіях. У Брянській, Курській, Білгородській, Воронезькій, Ростовській областях РФ, а також на тимчасово окупованих територіях України загарбники запроваджують так звані посади радників директора з виховної роботи у школах та коледжах. Головною функцією "радників" буде контроль за “патріотичним вихованням дітей”.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини