Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ просунулася під Вугледаром: які загрози виникли для ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ просунулася під Вугледаром: які загрози виникли для ЗСУ

Окупанти досягли тактичного успіху під Вугледаром

7 вересня 2024, 23:44
Поділіться публікацією:

Російська армія наприкінці серпня досягла тактичного просування під містом Вугледар у Донецькій області.

РФ просунулася під Вугледаром: які загрози виникли для ЗСУ

Росіяни наступають під Вугледаром. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє міністерство оборони Британії, сили РФ досягли тактичного просування довкола Вугледару, який вже давно є ціллю для росіян та оборона якого стримує просування російської армії на півдні Донеччини. 

Британські аналітики зазначили, що Росія вже неодноразово намагалася наступати на Вугледар, що закінчувалося великими втратами та малими територіальними здобутками. Проте у серпні 2024 року російські сили досягли просування зі сходу та заходу від Вугледару, взявши під контроль сусіднє село Пречистівка та ведучи бої за Водяне. 

Аналітики наголосили, що у вересні РФ, ймовірно, продовжить спроби просуватися довкола Вугледару та загрожувати самому місту.  

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники продовжують наступати на Покровському напрямку, попри заяви Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, повідомив офіцер ЗСУ Микола Мельник. "Главком і Верховний повідомили, що на Покровському напрямку — стабілізація. Але якщо це стабілізація, то я балерина. Росіяни продовжують просуватися. Як я і зазначав, росіяни не мають сил для одночасного наступу на Покровськ, Селідово і Курахівку, тому вони обрали один пріоритет і проламують нашу оборону. Все доволі логічно, адже це дозволить оточити групу підрозділів, що тримають оборону між Невельськом і річкою Вовча", — наголосив він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що у Європі може настати криза масштабу Другої світової війни, якщо перемогу на президентських виборах у США здобуде Дональд Трамп. Як пишуть у матеріалі для Foreign Policy Філліпс О'Брайен, професор стратегічних досліджень в Університеті Сент-Ендрюс, та Едвард Стрінгер, маршал авіації Королівських ВПС у відставці і старший науковий співробітник британського аналітичного центру Policy Exchange, перемога Трампа може мати ключове значення для війни в Україні та може залишити Європу в скрутному становищі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини