Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ почала застосовувати роботів-піхотинців на фронті. Що терміново повинна зробити Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ почала застосовувати роботів-піхотинців на фронті. Що терміново повинна зробити Україна

Окупанти почали використовувати на фронті роботів. Як відзначив у Фейсбуці Ігор Луценко, насправді, Україна може створити більш досконалих роботів і ефективно їх використати проти загарбників

2 квітня 2024, 12:20
Поділіться публікацією:

Як відзначив військовий Ігор Луценко, він нещодавно побачив телеграмі фото російської роботизованої самохідної установки з автоматичним гранатометом. За його словами, для нього це надзвичайно драматична історія.

РФ почала застосовувати роботів-піхотинців на фронті. Що терміново повинна зробити Україна

Наземний робот

"Тому що практично весь попередній рік намагався говорити з тими, хто розробляє автоматичні турелі і роботизовані платформи. Я кажу про необхідність інтеграції із автоматичним гранатометом"
, — відзначив військовий.

За його словами, ідея в тому, щоб АГС міг стріляти самостійно з дистанційним коригуванням. Особливо для цього були б непогані іноземні гранатомети, котрі відрізняються від радянських у кращий бік в плані надійності.

Зараз все було б доречно, відзначає Луценко, бо роботизовані наземні системи стають модними, і багато коштів вкладаються в розробку рішень на кшталт ''кулемет з дистанційним наведенням плюс гусенична платформа''.

"Я ж наголошую на тому, що автоматичнмй гранатомет має ряд великих переваг над кулеметом в даній компоновці",
— говорить військовий.

По-перше, відзначає Луценко, йому не потрібна пряма видимість для того, щоб стріляти по ворогу. Він практично може знаходитися будь-де на дистанції свого ураження, і стріляти навісом, будучи при цьому непомітний для противника.

По-друге, він не потребує жодних дорожезних оптичних систем наведення, без яких кулемет не обійдеться. Окрім того, додає Луценко, ці системи до того ж дуже чутливі до навколишнього середовища і всіляких механічних ушкоджень. Тобто порівняно з кулеметним рішенням це набагато дешевша, і набагато більш летальна зброя.

"Що ж, сподіваюсь, що факт появи таких платформ у росіян підштовхне наших розробників і виробників зайнятися активно цим рішенням. У нас є всі шанси, розуміючи силу такої системи, зробити з неї потужний інструмент підтримки піхоти на передньому краї в окопах"
, — підкреслив Луценко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за інформацією видання Forbs, РФ провалила перший роботизований наземний штурм. При цьому відомо, що окупанти не збираються зупинятися і готуються до нового наступу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини