Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ планує знищити три великі міста: який напрямок нового удару Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ планує знищити три великі міста: який напрямок нового удару Кремля

Олександр Мусієнко припускає, що РФ буде намагатися витіснити українські війська з висот

15 квітня 2024, 21:30 comments4876
Поділіться публікацією:

Після  окупації  росіянами  Авдіївки на  Донеччині, напрямок на Часів Яр є пріоритетним для  агресора,  наголосив  очільник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

РФ планує знищити три великі міста: який напрямок нового удару Кремля

Бої за Часів Яр (фото з відкритих джерел)

"Він для них дуже важливий з точки зору просування на Костянтинівку, а далі — у бік Слов'янська і Краматорська. Їм дуже важливо цей напрямок зафіксувати, тому вони йдуть туди", — написав  експерт в  Facebook.

При цьому,  Мусієнко не виключає, що існує ще один  так само гарячий напрямок, це — Вугледар і в  найближчому часі  бої там посиляться.

"Там противник намагається розвинути рух у напрямку Курахового. Але може статися так, що вони захочуть з північного флангу атакувати і там пробувати затискати наші позиції. Тому що Вугледар так розташований, що з півдня окуповані території, зі сходу теж, а тепер вони намагаються ще з півночі обходити через Курахове", — пояснив експерт.

Олександр  Мусієнко висловив  припущення, що агресор  прагне витіснити ЗСУ з висот навколо Вугледара, бо там   Сили оборони можуть погрожувати великому залізничному вузлу – це  Волноваха. Це місто — одне з ключових ланок ділянки залізниці, яку  споруджує Росія на окупованих територіях із Ростова-на-Дону до окупованого Криму.

"Щойно покращиться ситуація із забезпеченням українських військ, робота зі зриву будівництва залізниці, зокрема, через знищення мостів через Кальміус і ураження вузлових станцій, триватимуть", — завершив Мусієнко.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що стало відомо, чи зможуть окупанти захопити Часів Яр до 9 травня. Немає нічого дивного в тому, що окупанти наказали взяти Часів Яр до 9 травня, заявив Олександр Коваленко. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини