Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ перекинула на Курщину майже 40 тисяч солдатів: чи зможуть вони змінити ситуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ перекинула на Курщину майже 40 тисяч солдатів: чи зможуть вони змінити ситуацію

Спочатку Москва покладалася на прикордонні війська та призовників, намагаючись стримати операцію ЗСУ в Курській області.

16 вересня 2024, 21:10
Поділіться публікацією:

 Незважаючи на складну ситуацію, що виникла через операцію Збройних сил України в Курській області, президент Росії Володимир Путін поки не вивів найбільш підготовлені штурмові сили з Донецької області. Однак, за повідомленнями Financial Times, це може стати необхідним кроком, якщо Росія прагне досягти успіху.

РФ перекинула на Курщину майже 40 тисяч солдатів: чи зможуть вони змінити ситуацію

Бої у Курській області (фото з відкритих джерел)

Спочатку Москва покладалася на прикордонні війська та призовників для стримування української операції, але згодом були залучені більш боєздатні підрозділи. Проте, як зазначив близький до російського військового керівництва інформатор, великі нові резерви на фронт не було відправлено, за винятком кількох бригад морської піхоти.

"Крім кількох бригад морської піхоти, ми не привезли туди жодних добрих нових резервів. Ми їх наскребли звідусіль", — сказала людина, близька до російського військового істеблішменту.

Видання зазначає, що українське керівництво розраховує, що Росія зрештою змушена буде відвести частину своїх військ зі східного фронту, щоб зосередитися на обороні інших регіонів. За словами високопоставленого представника української військової розвідки, Москва вже перекинула близько 38 тисяч військових, включаючи штурмові бригади, з півдня України. Водночас, як зазначив він, ці дії Росії поки не призвели до масштабної контратаки.

У той же час українські сили не планують займати нові території в Курській області, а зосереджуються на зміцненні власних позицій. Представник українського оборонного відомства заявив, що операція в Курській області була спланована таким чином, щоб українські війська могли швидко відступити у разі потреби.

Як зазначає Financial Times, українські військові здобули тактичну перемогу, захопивши близько 1200 квадратних кілометрів російської території в результаті раптової атаки 6 серпня. Ця операція позитивно вплинула на моральний дух українських військових і допомогла відновити віру в їхній наступальний потенціал, що призвело до зміни сприйняття війни.

"Українські війська здобули тактичну перемогу, яка підняла бойовий дух, коли вони захопили близько 1200 кв. км російської території після раптового нападу 6 серпня. Операція допомогла відновити деяку віру у наступальний потенціал України, змінивши трактування війни", — додали в Financial Times.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про бої у Курській областіРосійські окупанти змістили основний акцент на Курахове, і в цьому випадку про Покровськ доведеться забути, каже військовий Кирило Сазонов. Втім, за його словами, Покровськ уже не потрібен ворогові у стратегічному сенсі.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини