Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ не готова йти на компроміси України: від яких вимог не хоче відмовлятися
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ не готова йти на компроміси України: від яких вимог не хоче відмовлятися

Росія виставляє вимоги не тільки щодо визнання «реалій на землі», вона також, наприклад, не відкинула вимогу і щодо демілітаризації України

сьогодні, 17:11
Поділіться публікацією:

Заморожування бойових дій не є прийнятним варіантом для України, заявив в ефірі Freedom експерт аналітичного центру “Об’єднана Україна” Ігор Попов. Він пояснив, що сам термін “заморозка” має негативний відтінок.

РФ не готова йти на компроміси України: від яких вимог не хоче відмовлятися

Переговори України і РФ

За його словами, замороження конфлікту у вузькому сенсі передбачає припинення бойових дій без надання будь-яких гарантій безпеки чи політичних домовленостей. Тобто, підкреслює експерт, мова йде однозначно про негативний сценарій, оскільки він створює нестабільну ситуацію і не гарантує, що нова війна не спалахне знову. До того ж, каже Попов, немає жодної впевненості, що Захід продовжуватиме підтримку в такій ситуації. Тому цей варіант є одним із найгірших.

"У нас і так залишилося мало реалістичних та хороших сценаріїв, а напівміри не є прийнятними”, — зазначив Попов.

Він також наголосив на кількох ключових ризиках, обговорення яких поки що відбувається на неформальному рівні, здебільшого серед експертів або під час двосторонніх зустрічей без прямого діалогу з Росією.

“Один — це статус окупованих територій. Росія вимагає у будь-якому разі визнавати, що це частина Російської Федерації. На це ніхто не піде. Щодо можливих політичних домовленостей, Росія також не зняла свою вимогу про обмеження боєздатності, чисельності та озброєння Збройних сил України. На це також ніхто не піде. І тому є кілька рівнів безпекових діалогів. І, власне, ситуація на полі бою — це тільки один із рівнів. А є набагато глибші питання про регіональну безпеку, про відносини між Сполученими Штатами та Китаєм, і Російською Федерацією, діалог про незастосування ядерної зброї, про контроль за стратегічними наступальними озброєннями, про розміщення ракет середньої та малої дальності”, — сказав експерт.

Попов підкреслив, що вирішення питання мирного врегулювання не може бути досягнуте лише на рівні двосторонніх домовленостей між Україною та Росією.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чому мирний план Трампа для України є поганим варіантом завершення війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини