Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ нагнітає істерію щодо ситуації на кордоні з Білоруссю: що придумали Путін і Лукашенко
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ нагнітає істерію щодо ситуації на кордоні з Білоруссю: що придумали Путін і Лукашенко

У Кремлі в рамках інформаційної операції проти України поділилися своїми фантазіями про нібито українську армію біля кордонів Білорусі

1 липня 2024, 20:40
Поділіться публікацією:

 Росія та підконтрольна їй Білорусь, з території якої агресори напали на північ України позаминулого року, проводять інформаційну операцію проти Києва. Мінськ і Москва стверджують, що біля кордонів Білорусі розміщені українські війська, що викликає їх занепокоєння, і цю "проблему" можуть обговорити Путін із Лукашенком.

РФ нагнітає істерію щодо ситуації на кордоні з Білоруссю: що придумали Путін і Лукашенко

Путін і Лукашенко (фото з відкритих джерел)

Згідно з публікацією "Коммерсанта", інформація про "концентрацію військ України біля кордонів Білорусі" подається як факт.

Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив про "стурбованість" як Росії, так і Білорусі. За його словами, Путін і Лукашенко можуть обговорити це питання на саміті ШОС.

"Звичайно, це (вигадки про ЗСУ у Білорусі, – ред.) причина для занепокоєння не тільки Мінська, а й Москви. Якщо вважатимуть за необхідне, вони (Путін із Лукашенком, – ред.) це зможуть обговорити, тому що вони там побачаться", – сказав Пєсков.

Пропагандисти ще далі розвинули свої вигадки і запитали в кремлівського представника, чи готова Москва допомогти Мінську в такій ситуації.

"Білорусь – це союзна держава, у нас є особливі формати діалогу по лінії всіх відповідних відомств, включаючи спеціальні служби. І наші міністерства оборони перебувають у партнерському постійному контакті", – відповів Пєсков.

Міністерство оборони Білорусі 29 червня опублікувало заяву заступника командувача ССО РБ Вадима Лукашевича. Він заявив, що Україна нібито стягує війська і військову техніку до кордону з Білоруссю та "готує проникнення диверсантів". Глава Генштабу Білорусі Муравейко також вирішив не відставати від колеги і вигадав 10 батальйонних тактичних груп НАТО біля білоруських кордонів.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у ЗСУ відповіли, чи справді готують напад на Білорусь

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини