Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ може вдарити по Україні ядерною зброєю, але за однієї умови
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ може вдарити по Україні ядерною зброєю, але за однієї умови

Російські терористи готові завдати удар по Україні тактичною ядерною зброєю, якщо військові почнуть наступ на Крим, заявив в інтерв’ю Главреду колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал Микола Маломуж

14 травня 2024, 15:42
Поділіться публікацією:

Як прогнозує Микола Маломуж, українські військові при умові надходження достатньої кількості зброї від західних союзників, можуть піти у контрнаступ у 2025 році.

РФ може вдарити по Україні ядерною зброєю, але за однієї умови

Ядерна зброя РФ

За його словами, якщо Сили оборони будуть проводити наземні операції в Запорізькій, Херсонській, Донецькій, Луганській чи Харківський областях, то ворог буде намагатися чинити опір, зокрема, завдавати контрудари у відповідь. При цьому, вважає Маломуж, дуже малоймовірно, що у цьому разі окупанти підуть на використання тактичної ядерної зброї.

Проте, за його словами, все може змінитися, якщо Сили оборони почнуть заходи, спрямовані на звільнення Криму з-під окупації. Маломуж вважає, що у цьому випадку росіяни можуть застосувати тактичну ядерну зброю.

При цьому, на думку експерта, якщо країна-терорист піде на цей крок, то перетне межу, і тоді буде протистояння не лише з Україною, а і зі всім світом.

Окрім того, Маломуж розповів, як може розвиватися контрнаступальна операція України. За його словами, після того, як Сили оборони нарешті отримають американські винищувачі F-16 та далекобійні ракети ATACMS, а також додаткові нові типи французьких, німецьких та британських ракет, то зможуть наносити удари по тилах окупаційних військ.

Тобто таким чином, ЗСУ зможуть завадити всім планам ворога проводити наступальні операції. В той же час, Сили оборони зможуть готувати свої контрудари і звільняти окуповані території від російських загарбників.

Такі дії, додав Маломуж, дозволять Силам оборони згодом почати рух на Крим для його звільнення.

Окрім того, генерал запевняє, що у терористичній Росії відсутній потенціал для того, щоб проводити системний і глибокий наступу. Так, додав експерт, загарбники зараз намагаються здійснювати наступ на шести напрямках, проте такі дії їм вдаються дуже слабо.

Наразі вона намагається наступати на шести напрямках, але це дається їй дуже складно.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що очікує на Росію, якщо вона зважиться використати тактичну ядерну зброю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини