Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ може прорватися до 10 км углиб Сумщини: військовий закликав готуватися
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ може прорватися до 10 км углиб Сумщини: військовий закликав готуватися

Наразі противник не зацікавлений у глибокому прориві, йому треба лиш відтягнути сили ЗСУ, стверджує Жорін

2 червня 2024, 18:55
Поділіться публікацією:

 Найближчим часом російські війська, ймовірно, здійснять новий наступ на Сумському напрямку з метою прориву кордону та подальшого розтягування лінії фронту. Ці дії, на думку Максима Жоріна, офіцера ЗСУ та заступника командира Третьої штурмової бригади, зумовлені наступальною операцією ЗС РФ на сході України.

РФ може прорватися до 10 км углиб Сумщини: військовий закликав готуватися

Максим Жорін (фото з відкритих джерел)

Жорін підкреслив, що Росія веде наступ не лише на Харківському напрямку, але й на сході. Якщо російські військові зрозуміють, що їм не вистачає сил для просування на сході, вони намагатимуться ще більше розтягнути фронт, у тому числі за рахунок активності на Сумському напрямку.

 "Якщо вони зрозуміють, що поки для просування на Східному напрямку їм сил не вистачає, будуть розтягувати фронт ще більше. В тому числі, треба готуватись до певних подій на Сумському напрямку", — вважає Жорін.

За словами військового, російські сили мають достатньо ресурсів не лише для диверсійних дій, але й для повноцінних наступальних операцій. Росіяни не стикаються з обмеженнями у використанні людських ресурсів і можуть відправляти великі групи солдатів у наступ, навіть забороняючи надавати першу допомогу пораненим, бо для них головним завданням є виконання поставлених цілей.

Основною метою Росії є не створення значних проривів углиб території України, а розтягування лінії фронту та відтягування українських сил.  

"Їм треба розтягнути лінію фронту та відтягнути наші сили. Тому достатньо прорватись на 5-10 кілометрів й відкрити для нас нові ділянки бойових дій, де ми вимушені будемо витрачати свої ресурси, боєприпаси, а головне — втрачати своїх людей", — підсумував Жорін.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у США розповіли, де окупанти готують другу фазу наступу, куди перекидають підкріплення. 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини