Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ має хитрий план щодо кожного українця: до чого тут наступ на Харківщину
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ має хитрий план щодо кожного українця: до чого тут наступ на Харківщину

РФ використовує асиметричну тактику ведення війни, яку раніше використовувала Україна, відзначає Олег Постернак. За його словами, нападом на Харківщину, ворог має на меті посилити психологічний тиск на кожного українця

13 травня 2024, 15:45 comments4447
Поділіться публікацією:

Зараз терористична Росія почала наступ на Харківську область, після цього, очевидно, під удар потрапить Сумська, вважає політтехнолог Олег Постернак. На його думку, зараз РФ намагається з допомогою тактики "мʼясного вигризання" українських територій та малих порізів розтягнути порубіжжя, перетворивши його на фронт.

РФ має хитрий план щодо кожного українця: до чого тут наступ на Харківщину

Війна в Україні

"На це Росія могла піти лише розуміючи, що настав час",
— відзначив експерт.

На його думку, головна ціль терористичної Росії досягнути базового психологічного ефекту в умовах українського мобілізаційного пробуксовування, збройного голоду та емоційно скаліченого цивільного населення і тому РФ вдало обрала час для свого наступу.

"Основна ціль — сформувати у масовій свідомості українців, що наша держава у війні на виснаження у тривалому протистоянні начебто приречена, бо Росія може ініціативно навʼязувати нові сценарії поведінки, враховує свої помилки, проводить ядерні навчання, збільшує до 6% ВВП військовий бюджет, перебудовує економіку з обходом санкцій, готова і далі масштабно нехтувати життями своїх громадян для безумовного досягнення навіть малих цілей, накопичення яких може сформувати пропагандистську радість для росіян",
- розповів Постернак.

При цьому експерт підкреслив, що асиметрична маневрена війна була саме українською фішкою стратегування війни у 2022-2023 роках. Тепер, додає експерт, російські терориристи переймають український досвід та перетворюють його в свій опосередкований з воєнної точки зору, але значний з психологічної точки зору успіх.

Тобто, відзначає Постернак, потрібні нові стратегічні та тактичні ініціативи, бо так і до білоруського кордону тактика мобільно-локальних дій може дійти.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у ВР нещадно критикують владу за відсутність фортифікаційних споруд та мінних полів на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини