Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ контратакує на Курщині: який задум ворога
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ контратакує на Курщині: який задум ворога

Ворог розпочав контрнаступальні дії у Курській області

11 вересня 2024, 23:08 comments6193
Поділіться публікацією:

Підготовка російських загарбників до контрнаступу на Курщині була очевидна ще тиждень тому, коли ворог почав накопичувати боєприпаси поблизу лінії зіткнення, заявив офіцер ЗСУ Микола Мельник.

РФ контратакує на Курщині: який задум ворога

Росіяни пішли в контрнаступ на Курщині. Фото з відкритих джерел

"Днів 20 тому, коли українці злились в священній осані від радості, що ми знищили всі мости через річку Сейм, я зазначив, що одним із вірогідних сценаріїв є банзай-атака угрупування росіян, що затиснене між Сеймом і кордоном в напрямку Коренево. Тиждень тому, коли ми знищили на Курщині величезний російський склад боєприпасів в 15км від лінії бойового зіткнення, я зазначив, що якщо такі великі склади формуються так близько до фронту, то це ознака підготовки наступу. Не додавало оптимізму те, що росіяни вибили нас з Коренево та відповідно отримали можливість атакувати Снагость — укріпрайон, який "затиснуте" угрупування військ взяти не могло", — наголосив Микола Мельник.

Він відзначив, що росіяни пішли в атаку на Курщині.

"Бронеколона з 56 одиниць техніки прорвала нашу оборону біля Коренево і з півдня врізалась в Снагість. Одночасно ворог завдав удару піхотними групами зі східного напрямку в напрямку 10-е Жовтня — Вишнівка. Вишнівку піджали з півдня і сходу, а тому не готовий сказати, що там зараз. Як і не зрозуміло, що в Снагості", — розповів офіцер ЗСУ.

За його словами, задум противника очевидний — захопити Червоножовтневе-Вишнівку-Снагость, вивільнити "затиснуту" групу військ та атакувати Любимівку.

"Зараз вже не питання, хто винен. Зараз треба розуміти, що якщо ворог розгорне контрнаступ на Курщину зі східного напрямку, то нам буде доволі складно. Оперативні резерви на наступні один-два тижні наступальних боїв в нього є", — додав він. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини