Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ імітує великий наступ: чого чекати від окупантів та де може бути гаряче
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ імітує великий наступ: чого чекати від окупантів та де може бути гаряче

Найбільш небезпечною зоною була, є та залишається Авдіївка, зазначив оглядач

21 листопада 2023, 09:40
Поділіться публікацією:

Обстановка на фронті хоч і непроста, але не патова. Як повідомляють у Генштабі, ЗСУ контролюють ситуацію практично по всій лінії фронту. Найгарячішою точкою продовжує залишатися район Авдіївки. Які завдання зараз переслідують окупанти? Коли варто очікувати на новий масований наступ? Портал "Коментарі" розбирався в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

РФ імітує великий наступ: чого чекати від окупантів та де може бути гаряче

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Триває концентрація сил для чергової хвилі наступу

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко у своєму Телеграмі заявив, що ближче до другої половини листопада російське командування спробувало показати, що Росія наступає по всій лінії фронту. Хоча насправді це не так. Справді серйозна ситуація лише на кількох ділянках фронту.

"Найнебезпечнішою зоною їхнього наступу була, є й залишається Авдіївка. На інших ділянках не легше, але там дещо інша функціональна ситуація у ворога", — розповів експерт.

Олександр Коваленко зазначив, що в районі Авдіївки окупанти намагаються розповзатися ліворуч від залізниці, не маючи можливості ґрунтовно закріпитися праворуч.

"Вся лінія бойових зіткнень пожвавилася останніми тижнями і інтенсивність дій каталізується командуванням російських військ у спробі промацати слабке місце в обороні Сил оборони України і зробити успіх на цій локації як певну перемогу, епічне досягнення", — вважає Коваленко.

На його думку, російська розвідка не до кінця розуміє, на що реально сьогодні здатні українські війська, вони побоюються гострих контратак ЗСУ. При цьому, як мінімум, до початку нового року росіяни не знизять інтенсивність атак. Тиск триватиме.

Росія налаштована завершити війну саме 2024-го

Експерт Аналітичної групи "Левіафан" Микола Мельник в інтерв'ю порталу "Коментарі" заявив, що ситуація дуже схожа на те, що Росія налаштована завершити війну саме 2024-го. У Кремлі розуміють, що ресурсно вони не витягнуті, вважає експерт. За спиною РФ, на відміну від України, немає США та європейських союзників, які готові підтримувати до переможного кінця, пояснює він.

"Тому я очікую, що після передбачуваної березневої перемоги Путіна на виборах, на нас чекає нова серія мобілізації в РФ, а також спроба чергового масованого наступу агресора. Нам доведеться складно. Але, як відомо, найтемніша частина ночі — перед світанком", — висловився. Микола Мельник.

Читайте також на порталі "Коментарі" – про що говорять процеси всередині США: що потрібно робити Україні для продовження підтримки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини