Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ готується до вторгнення з Білорусі: у ОП назвав два напрямки можливого нападу
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ готується до вторгнення з Білорусі: у ОП назвав два напрямки можливого нападу

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович повідомив, що РФ розглядає можливість повторного вторгнення

22 листопада 2022, 08:47 comments4499
Поділіться публікацією:

Російське командування ще не ухвалило остаточного рішення, але у своїх планах серйозно розглядає можливість нового наступу з Білорусі на територію України. Якщо Кремль зважиться на такий крок, але під ударом виявляться два українські напрямки – Київ чи Волинь. Як передає видання "Коментарі", про це заявив радник глави Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну.

РФ готується до вторгнення з Білорусі: у ОП назвав два напрямки можливого нападу

Білорусь. Фото з відкритих джерел

"Один варіант – до Києва, другий варіант, умовно кажучи, Волинь. Вони розглядають серйозно, прикидають таку можливість", – заявив Арестович.

За його інформацією, більшість мобілізованих росіян, які практично щодня прибувають на тренувальні полігони до Білорусі, готуються для відправлення на Донбас, а не на північний напрямок. РФ використовує Білорусь як полігон, адже за словами Олексія Арестовича, там ще з радянських часів є необхідна для цього інфраструктура.

Щодо приєднання до російської армії білорусів, то в це слабо віриться, бо від більшості білоруських військових уже отриманий Україною меседж, що вони не готові воювати і не збираються цього робити. Радник глави ОП зазначив, одна справа брати участь у нападі, коли Росія була на підйомі в перші місяці війни та інша – зараз, коли російська армія програє на всіх фронтах, приєднуватися до такої армії було б "абсолютною нісенітницею".

Арестович прогнозує, що Кремль може спробувати вивести професійних військових із України, замінивши їх на слабо підготовлених мобілізованих. Але не можна виключати, що згодом цих військових якраз і перекинуть до Білорусі, звідки ті потім наступатимуть.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в ЄС знайшли альтернативу енергетичним постачанням з РФ: чи зможе Європа перейти на Середню Азію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини