Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ готується до нового масованого обстрілу України: в ЗСУ розповіли подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ готується до нового масованого обстрілу України: в ЗСУ розповіли подробиці

Гуменюк відзначила, що росіяни збирають додаткову інформацію за допомогою дронів

20 лютого 2024, 19:05
Поділіться публікацією:

Загарбники на  півдні  врахували  гіркий досвід минулого року, коли  українські військові  знищили 5 їх  винищувачів, і  зараз не  дуже  інтенсивно  запускають  свої літаки. Але певні дії  загарбника  говорять про  майбутні підготовчі дії  до масованого удару. Про це повідомила керівник прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк під час  ефіру на  24 каналі,  наголосивши, що деколи  росіяни йдуть на  ризик, щоб  зібрати інформаційні дані над акваторією Чорного моря.

РФ готується до нового масованого обстрілу України: в ЗСУ розповіли подробиці

РФ готується до нового масованого обстрілу України(фото з відкритих джерел)

Як вона продовжила,  російська безпілотна розвідка  діє активніше, коли розходиться туман. Тоді  повітряний простір  над зоною  прифронтової території насичений  ворожими безпілотниками, які  вивідують інформацію. Для прикладу,  тільки 19 лютого українські військові  збили 2 таких дрони типу "Куб" і ZALA.

"Ми бачимо, що потреба зібрати інформацію й активність впровадження цієї діяльності, можуть свідчити про те, що ворог готує черговий масований удар", – пояснила  керівниця прес-центру.

 Вона  ще зазначила, що в  акваторіях Чорного та Азовського морів відсутня активність російських ракетоносіїв з причини погодних  умов.

"Море штормить, але не настільки критично, щоб це не дало можливості долучити до бойового чергування ракетоносії, як надводні, так і підводні. Тому ми продовжуємо відстежувати ситуацію", – резюмувала  Надія Гуменюк.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що росіяни знову штурмують українські позиціїНа Авдіївському напрямі, як і попередніх тижнів, дуже неспокійно. Російські окупанти продовжують вдаватися до наступальних дій малими штурмовими групами. Про це йдеться у повідомленні командувача оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександра Тарнавського. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини