РФ готується до далекобійних ударів українських дронів: можуть долітати на 2500 км.

Київ офіційно не підтвердив інформацію про наявність далекобійних дронів

У світлі останніх заяв російських військових про можливість далекобійних ударів українських дронів на відстань до 2,5 тисячі кілометрів, ситуація на східному фронті знаходить нову напругу.

На міжнародному форумі начальник служби радіоелектронної боротьби Повітряно-космічних сил Росії Дмитро Богданов висловив стурбованість щодо можливості українських дронів досягати значних глибин російської території.

"Зараз безпілотні літальні апарати дозволяють долати відстань до 2,5 тис. км і багато [російських] регіонів про це знають", - сказав він на міжнародному форумі "Комплексна безпека".

У той час як українська влада не підтверджувала наявність дронів з таким радіусом дії, експерти припускають, що такі технологічні нововведення можуть стати реальністю вже найближчим часом. Як зазначають аналітики з порталу Defense Express, російська сторона, схоже, вже готується до таких можливих ударів, визначаючи потенційні цілі та розробляючи заходи щодо їх захисту.

При цьому російські ППО, як відомо, не завжди справляються із завданнями перехоплення повітряних цілей.

Раніше “Коментарі” писали, що українські війська послідовно ускладнюють становище російських військ у незаконно анексованому Криму. Українські захисники б'ють по військових і критичних об'єктах. Все це завдяки послідовним та регулярним атакам по об'єктах на півострові. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у матеріалі Politico.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у ЗСУ попередили, що станеться, якщо окупанти запустять залізницю з Ростова до Криму.