Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ формує батальйон із військових КНДР: спецслужби дізнались, де вони воюватимуть
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ формує батальйон із військових КНДР: спецслужби дізнались, де вони воюватимуть

РФ уже формує батальйон із військових КНДР, він зараз знаходиться в Улан-Уде

сьогодні, 14:35
Поділіться публікацією:

КНДР вже направила кілька тисяч військових на Далекий Схід Росії, які приєднаються до регулярних російських підрозділів. Як повідомляє NV з посиланням на свої джерела у спецслужбах, північнокорейські солдати вже знаходяться на російській території.

РФ формує батальйон із військових КНДР: спецслужби дізнались, де вони воюватимуть

Війська КНДР

Зокрема, джерело видання повідомило, що на базі 11-ї окремої десантно-штурмової бригади російської окупаційної армії зараз формується так званий "Особливий бурятський батальйон", який укомплектовують громадянами Північної Кореї.

"Орієнтовна кількість особового складу — до 3000 осіб. Наразі відбувається процес забезпечення батальйону стрілецьким озброєнням та боєприпасами", — повідомив співрозмовник видання.

Ймовірно, що цей батальйон згодом буде залучений до бойових операцій у районах населених пунктів Суджа та Курськ. Однак наразі підрозділ ще перебуває в Улан-Уде, столиці російської Бурятії, уточнив співрозмовник.

Нагадаємо, 14 жовтня президент Володимир Зеленський заявив про фактичне включення Північної Кореї до російсько-української війни на боці агресора.

Також "Коментарі" розповідали, що Північна Корея може відправити тисячі військовослужбовців для підтримки загарбницької війни Росії проти України. Експерти зазначають, що армія КНДР дуже потужна, її чисельність становить близько 1 млн. осіб, а країна постійно готується до війни. КНДР має один з найбільших артилерійських арсеналів у світі. Близько 50% снарядів, які зараз використовують Росія, надходять саме із Північної Кореї, включаючи артилерійські установки. Однак крім зброї КНДР має величезну кількість людських ресурсів, які в умовах диктаторського режиму не мають значної вартості. Путін залучив лідера КНДР Кім Чен Ина до війни через зниження бойового духу серед росіян. У відповідь Північна Корея може отримувати продовольство та військові технології Росії.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини