Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ благатиме про мир: що для цього треба зробити
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ благатиме про мир: що для цього треба зробити

Президент Зеленський вважає, що можна змусити Росію припинити війну

18 липня 2024, 17:45
Поділіться публікацією:

Чим менше Україна матиме обмежень на використання ефективної зброї, тим швидше Росія буде прагнути миру. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час виступу на IV саміті Європейської політичної спільноти, повідомляється на офіційному сайті президента.

РФ благатиме про мир: що для цього треба зробити

Володимир Зеленський

Зокрема, Зеленський відзначив, що єдність Європи залишилася незламною, і це означає, що кремлівський диктатор Володимир Путін не досяг своєї головної мети — розколоти Європу. На його думку, що рішучіше Європа зберігатиме цю єдність, то тривалішого миру можна буде досягнути.

Він також додав, що Путін не може підтримувати відносини зі справді сильними лідерами, і це є перевагою України, поки вона зберігає єдність.

"Він може спробувати підібратися до вас або вийти на когось із ваших партнерів поодинці, спробувати спокусити або натиснути на вас, шантажувати вас, щоб один із вас зрадив решту, послабивши нашу єдність", — зауважив президент.

При цьому він застеріг окремих європейських лідерів від того, щоб вирішувати питання за чужими спинами.

"Але якщо хтось у Європі намагається вирішити питання за чужими спинами чи навіть за чужий рахунок, якщо хтось хоче здійснювати якісь поїздки до столиці війни, щоб поговорити й, можливо, щось пообіцяти всупереч нашим спільним інтересам або за рахунок України чи інших країн, то чому ми маємо зважати на таку людину? ЄС і НАТО також можуть розв’язувати всі свої питання без цієї людини", — підкреслив очільник України.

Зеленський відзначив, що реальність на полі бою є переконливішою за будь-які абстрактні міркування. Він нагадав, що українські сили зупинили російський наступ на Харків завдяки хоробрості воїнів та підтримці західних партнерів, які зняли обмеження на використання західної зброї вздовж українського кордону. При цьому Зеленський підкреслив, що такі дії не привели до так званої ескалації.

Президент заявив, що війну з Росією можна завершити справедливою силою української зброї та дипломатії.  Зеленський також зазначив, що знищення військових аеродромів та місць запуску російських ракет зменшить можливості Росії продовжувати війну.

При цьому Зеленський наголосив на важливості проведення саміту миру.

"Зараз ми готуємося до другого Саміту миру, і незабаром запрацюють робочі групи щодо пунктів Формули миру. Це енергетична безпека, продовольча безпека, а також гуманітарна група, яка займатиметься звільненням полонених і поверненням депортованих. Згодом з'являться й інші групи", — повідомив він і додав, що "коли програє агресор, виграє світ".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що представник МЗС країни-агресора Марія Захарова влаштувала істерику і закликала відкинути всі ініціативи Зеленського щодо миру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини