Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ активізувала пропаганду про українську біологічну зброю: що задумав Кремль
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ активізувала пропаганду про українську біологічну зброю: що задумав Кремль

Західні ЗМІ, міжнародні організації вже давно спростували цю російську пропаганду

26 березня 2024, 13:38
Поділіться публікацією:

Російські пропагандисти знову почали активно розкурювати наратив про біологічну зброю, яку нібито розробляє Україна на західні гроші. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту з вивчення війни (ISW).

РФ активізувала пропаганду про українську біологічну зброю: що задумав Кремль

Фейки пропаганди про українську біологічну зброю. Фото з відкритих джерел

Американські аналітики відзначають, що Кремль продовжує спиратися на давно спростовані наративи в рамках своїх ширших інформаційних операцій, спрямованих на дискредитацію та підрив підтримки України з боку Заходу.

Так, посол РФ у Гаазі Володимир Тарабін в інтерв'ю, опублікованому 25 березня, повторив твердження Кремля про те, що Україна розробляє біологічну зброю у себе в біолабораторіях, які фінансують США та НАТО. На додачу до цього російський дипломат заявив, що ЗСУ "систематично" застосовують "широкий спектр токсичних хімікатів" проти російських військових. Однак на яких саме ділянках фронту це відбувається, він не сказав.

Аналітики зазначили, що серйозна згадка Тарабіна про вже дискредитовану історію про біолабораторії ставить під сумнів інші його звинувачення.

У зв'язку з цим аналітики Інституту нагадали, що саме російські окупанти використовували білий фосфор проти міських територій в Україні, кілька разів наражаючи їх на населення. При цьому, як стверджують аналітики, доведено, що окупанти застосовують хлорбензиліденмалононітрил або хлорпікрин, обидва з яких заборонені Конвенцією про хімічну зброю, ратифіковану Росією у 1997 році.

"Кремлівські чиновники, зокрема Путін, звинувачували Захід у продовженні фінансування біолабораторій в Україні ще до повномасштабного вторгнення в Україну", — зазначили експерти.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США розповіли, чим може обернутися для Росії звинувачення України в атаці на "Крокус".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Аркадій Анісімов

26 березня 2024, 17:18

Когда правительству Украины надоест получать со стороны эрэфии периодические "плевки" обвинений в нарушении конвенции о запрещении биологического оружия? От страны, сделавшей биологические агенты инструментом наступательной и скрытой геополитики по подрыву международной экономики и безопасностию. От страны-ДЕПОЗИТАРИЯ конвенции, в котором осталось всего лишь 4 (четыре) ратификационные грамоты (беларуси, эрэфии, Киргизии и Украины). Что там и по какому недоразумению делает Украина, в то время как все страны мира как от чумы сбежали из московского депозитария?! Какое моральное право имеет эрэфия претендовать на право гаранта биологической конвенции для Украины, взывая ко внимаю мировой общественности, когда сама продуцирует эту опасность, манипулируя по своему усмотрению ложью, провокациями и биологическими диверсиями? ... И почему министр закордонных справ Украины не протрет свои очки, чтобы хотя бы найти в архиве своего министерства копию сертификата конвенции, которую Украина одной из первых в мире ратифицировала в 1976 году??


Новини