Резніков назвав Україну єдиною країною, яка успішно виконує завдання НАТО

Очільник Міноборони України назвав завдання НАТО, яке успішно виконує Україна під час війни з Росією.

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна успішно виконує завдання НАТО та є єдиною такою країною у військовому блоці. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посилання на інтерв'ю очільника Міноборони для видання "Інтерфакс-Україна".

Олексій Резніком вважає, що НАТО було створене для протистояти російській агресії, яка походила від СРСР.

"Північноатлантичний альянс був створений американцями як відповідь на загрозу Російської імперії, але тоді називалася вона Радянський Союз. Головне завдання НАТО – протистояти Російській імперії, успішно протистояти, і в разі агресії дати відсіч", - говорить міністр.

Згідно з цим висновком, на думку міністра оборони, Україна є єдиною країною, що прямо та успішно протистоїть російським атакам.

"Сьогодні єдина країна у світі, яка успішно виконує завдання НАТО – це Україна. Важко, ціною нашої крові, наших життів, будинків, ми сьогодні виконуємо місію НАТО", – сказав Олексій Резніков.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що офіцери російської армії намагаються будь-яким чином залишити анексований півострів Крим перед початком українського контрнаступу. Про це повідомила речниця пресцентру ОК "Південь" Наталя Гуменюк. За її словами військові РФ пишуть рапорти на переведення в інші регіони, або беруть відпустки

Також "Коментарі" писали про заяву очільника МЗС України Дмитра Кулеби. Український політик вважає, що отримання американських винищувачів F-16 залежать від двох факторів: результатів контрнаступу та рішення Сполучених Штатів.