Головна Новини Суспільство Війна з Росією Резніков назвав кількість ракет, яку Росії ще може використати для обстрілу України
commentss НОВИНИ Всі новини

Резніков назвав кількість ракет, яку Росії ще може використати для обстрілу України

У запасах Росії ще понад 600 ракет різних типів

14 жовтня 2022, 14:07 comments4612
Поділіться публікацією:

У війні проти України Росія активно використовує ракетний терор мирних міст, прицільно обстрілюючи громадянську інфраструктуру. На сьогоднішній день російські війська витратили вже дві третини свого арсеналу ракет. Однак Росія має в запасах ще понад 600 ракет різних типів. Як передає портал "Коментарі", про це у Twitter повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

Резніков назвав кількість ракет, яку Росії ще може використати для обстрілу України

Олексій Резніков. Фото: з відкритих джерел

Міністр нагадав, що Кремль неодноразово говорив про те, що одним із завдань так званої "спецоперації" в Україні є демілітаризація, але, по суті, Росія проводить демілітаризацію у себе в країні. Застосовуючи сотні високоточних ракет проти цивільних об'єктів України, держава-агресор зменшує свої можливості щодо ураження військових цілей.

За тією інформацією, яка має Міноборона, до початку повномасштабної війни РФ мала 900 ракет для "Іскандерів" наземного базування, 500 ракет типу "Калібр" морського базування та 444 крилатих ракет повітряного базування типу Х-101 і Х-555.

Зараз запаси Росії істотно знизилися. В арсеналі Росії залишилося: 124 ракети для "Іскандерів"; 272 "Калібри"; 213 крилатих ракет типу Х-101 та Х-555.

Читайте також на порталі "Коментарі" — республіка Білорусь (РБ), яка раніше домовилася з Росією про розгортання "загального регіонального угруповання військ", вводить режим контртерористичної операції після появи повідомлень про нібито "плановані провокації з боку деяких суміжних держав". Про це заявив голова МЗС РБ Володимир Макей. Щоправда, білоруський КДБ уже спростував цю інформацію. Але диму без вогню, як відомо, не буває… Про що говорять останні кроки білоруської влади? Як події можуть розвиватись далі? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини