Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рекордна кількість чоловіків реєструються на магістратуру: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Рекордна кількість чоловіків реєструються на магістратуру: у чому причина

В 2024 році кількість чоловіків-вступників на магістратуру та аспірантуру збільшилась в рази

3 червня 2024, 13:05
Поділіться публікацією:

За словами заступника міністра освіти і науки України Михайла Винницького, цього року очікується значне збільшення кількості чоловіків, які подають документи на магістратуру та аспірантуру. Винницький наголосив, що ця тенденція викликає певне занепокоєння серед керівництва МОН, оскільки вступні іспити цього року будуть єдиними і значно складнішими.

Рекордна кількість чоловіків реєструються на магістратуру: у чому причина

Чому так багато чоловіків реєструються на магістратуру в Україні

Цього року реєстрація на об'єднаний вступний іспит перевищила 200 тисяч осіб, серед яких помітна кількість старших чоловіків. Винницький пояснив, що зазвичай на такі іспити реєструється близько 110-120 тисяч абітурієнтів, тож поточні показники є надзвичайно високими.

"Об'єднаний вступний іспит, на який цього року рекордна кількість осіб... Цього року вже перевищило 200 тисяч з величезною кількістю мужчин старшого віку, які, очевидно, мають свої причини реєструватися та бажати вступити в освітні програми”, - додав заступник міністра.

Згідно з новим законом про мобілізацію, студенти, які здобувають освіту у денній чи дуальній формі на рівнях професійної, професійно-технічної, передвищої або вищої освіти, мають право на отримання відстрочки від мобілізації. Таке право надається також докторантам, аспірантам та інтернам, за умови, що освіта здобувається послідовно.

Нагадаємо, що рятувальників вже нібито змушують мобілізувати на фронт, про це повідомляє нардеп Олексій Гончаренко з посиланням на свої джерела. Говорять, що, буцімто, МВС вже веде приховану мобілізацію

Крім того, на тлі посиленої мобілізації після ухвалення нового закону, українські польові командири повідомляють, що більшість новобранців прибувають із недостатньою підготовкою. Хоча до основного припливу нових військ ще є час, командири вже зараз змушені витрачати тижні на навчання новачків базовим навичкам, таким як стрільба.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини