Реалії окупації: українських підлітків змушують вчити біографію Путіна

На окуповані території завезли підручники з біографією російського диктатора

Росіяни завезли до захоплених українських шкіл на тимчасово окупованих територіях чергову партію пропагандистської літератури.

Як повідомляє Центр національного спротиву, цього разу у школи завезли біографію міжнародного злочинця Володимира Путіна. У кращих традиціях тоталітарних країн біографія містить вигадані та маніпулятивні "факти" життя головного терориста планети.

Зазначається, що наразі немає достовірної інформації щодо обов’язкового вивчення біографії диктатора українськими дітьми, однак, зважаючи на попередній досвід, не важко припустити, що на “розмовах про важливе” вчителі будуть створювати культ особистості лідера окупантів.

Центр національного спротиву закликав батьків дітей провести бесіди щодо ролі Путіна у війні та попередив про відповідальність вчителів, які будуть пропагувати “велич” злочинця.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відсутність реальних вироків за корупційні дії, спрямовані на уникнення мобілізації військовозобов'язаними, є загрозою для держави. "Ситуація з відсутністю жодного реального тюремного вироку щодо корупції в медико-соціальних експертних комісіях — це вирок самій державі. Ці справи мали стати показовим прикладом, що так робити не можна. Натомість стали прикладом, що так можна і потрібно робити, бо за це нічого не буде", — заявив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що якщо влада якнайшвидше не ухвалить кардинальні рішення, ситуація на лінії бойового зіткнення може стати катастрофічною для України, заявив колишній заступник секретаря РНБО, генерал Сергій Кривонос. "Нам потрібно зрозуміти, що тільки диво може врятувати на даному етапі Україну, якщо ми не зробимо реальних висновків із ситуації та не змінимо ставлення до того, що у нас є в країні", — наголосив генерал.