Головна Новини Суспільство Війна з Росією Реакція Зеленського на мирну конференцію Китаю щодо війни: чи погодиться Україна взяти участь
commentss НОВИНИ Всі новини

Реакція Зеленського на мирну конференцію Китаю щодо війни: чи погодиться Україна взяти участь

Президент Зеленський прокоментував ініціативу Китаю створити мирну конференцію щодо закінчення війни в Україні, куди б запросили Росію.

2 червня 2024, 11:33 comments3290
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ніхто не має права Україні говорити про те, як повинна закінчитись війна. За словами президента, саме Україна має бути ініціатором мирних конференцій, адже стикається з наслідками російської агресії.

Реакція Зеленського на мирну конференцію Китаю щодо війни: чи погодиться Україна взяти участь

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський після промови на конференції "Діалог Шангрі-Ла" поспілкувався з журналістами щодо війни в Україні. Зокрема президента запитали, як він ставиться до спроби Китаю та інших країн організувати мирну конференцію за участю Росії та чи Україна була б присутня на такому саміті. 

"Україна, як жертва цієї війни, мала право ініціювати шлях до завершення війни, а саме Саміт миру. І саме ми маємо ініціювати, тому що ми знаємо конкретно всі кризи, які принесла Росія своєю війною на територію України. Війна не ведеться на території Росії. Всі ці кризи відбуваються на території України", — сказав Зеленський.

Президент продовжив свій виступ різкою заявою, що лише Україна має вирішувати, як буде закінчена війна.

"Ніхто не має права розповідати нам, як має закінчитися ця війна. Вона має закінчитися за законом, відповідно до міжнародного права. За справедливістю. І це обов'язково. Ще раз наголошую: ми готові були чути думки кожної з країн, але на нашій платформі", — наголосив Зеленський.

За словами президента, Україна запросила Китай та інші країни на Саміт миру на якому прагне розглянути три важливі питання, які близькі багатьом країнам Азії, Африки. Зокрема Зеленський вказав, що розмова стосуватиметься продовольчої безпеки, ядерної безпеки і повернення українських дітей з території РФ, куди їх вивезли силою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський розповів, коли востаннє говорив з лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

Також "Коментарі" писали про заяву президента Зеленського, що Росії зірвати Саміт миру допомагає ще одна країна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

2 червня 2024, 10:54

Корумпований злий юдейський Демон намагається повторити трюк з Фіцо. От і сипле прокляттями. Просто він не розуміє масштабів маленької Словаччини і величезного Китаю у порівнянні з Україною. Та й Україна за цей час стала ще менше. Тому як не наповнюй її злобою в сторону Китаю, це на нього не вплине. Як любили казати великороси малоросам: "братан ти попав". Зараз це стосується всієї України, наповненої корумпованими юдейцями і терпілами, які стерпілись зі своєю долею.


Новини