Головна Новини Суспільство Війна з Росією Разом з українським окупанти заборонили використовувати ще один прапор
commentss НОВИНИ Всі новини

Разом з українським окупанти заборонили використовувати ще один прапор

На блакитному полі кримськотатарського прапора зображена жовта тамга - родовий знак Гіреїв

9 серпня 2023, 17:29
Поділіться публікацією:

Окупаційна російська влада Криму заборонила підіймати кримськотатарський прапор на лінійках у школах півострова, заявляє правозахисна організація "КримSOS". Про це повідомляють "Коментарі".

Разом з українським окупанти заборонили використовувати ще один прапор

Прапор кримських татар

Також зазначається, що у навчальних закладах не можна проводити заходи, присвячені Дню памʼяті жертв геноциду кримськотатарського народу. 

За відомостями КримSOS, письмового розпорядження про заборону прапора не було, але до шкіл приходили представники російського голови Криму Сергія Аксьонова. На запитання, чому не можна підіймати прапор, відповідають, що він ніде юридично "не закріплений". Згідно російських правових норм, є тільки прапор Росії та "республіки Крим", передають правозахисники.

Менш ніж за місяць у Криму розпочинається навчальний рік 2023–2024. За словами заступника голови Меджліса кримськотатарського народу Ільмі Умерова, після окупації Криму Росією, на півострові різко знизилася кількість кримськотатарських шкіл.

"В Криму залишилося сім національних шкіл, але насправді не залишилося жодної, тому що навчання проводиться російською мовою, а кримськотатарська мова вивчається як предмет", – розповідав Ільмі Умеров.

Прапор кримських татар є полотнищем блакитного кольору з жовтою емблемою у верхньому лівому кутку. Вперше прапор був прийнятий Курултаєм (національним з'їздом) кримських татар у 1917 році, після Лютневої революції у Росії. 30 червня 1991 року знову скликаним Курултаєм цей прапор був повторно прийнятий як національний.

Тим часом, Шойгу знову погрожує Заходу посиленням війни в Україні

Польща спрямовує тисячі військових на кордон із Білоруссю. 

А Ізраїль погрожує війною Лівану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини