Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рашисти продовжують примусову мобілізацію: обіцяють житло
commentss НОВИНИ Всі новини

Рашисти продовжують примусову мобілізацію: обіцяють житло

На Донеччині

22 березня 2023, 16:49
Поділіться публікацією:

На тимчасово окупованій території України російські окупанти продовжують примусові мобілізаційні заходи. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію заступника міністра оборони Ганну Маляр.

Рашисти продовжують примусову мобілізацію: обіцяють житло

В "ЛДНР" триває примусова мобілізація

Зокрема у Старобільську, Щасті, Новоайдарі, Нижньотеплому, Новопскові Луганської області оголошено  черговий етап масштабної військової підготовки російських окупаційних військ з проведенням у цьогорічний весняно-літній період мобілізаційних навчань. До участі в зазначених мобілізаційних заходах російськими окупантами передбачається призвати все місцеве чоловіче населення призовного віку (насамперед, тих, які отримали громадянство РФ та так званої "ЛНР").

При цьому окупанти для мотивування потенційних призовників до служби в російських окупаційних військах обіцяють передавати їм примусово відчужене житло громадян України, які вимушено залишили тимчасово окуповану територію. У свою чергу, чоловіки, усвідомлюючи перспективу потрапити на фронт після проходження військової підготовки, звільняються з роботи та змінюють місце проживання.

Нагадаємо, що Росія планує до травня мобілізувати близько 400 тисяч осіб. Активізував вербування й голова ПВК "Вагнер", який хоче зібрати близько 30 тисяч осіб. На думку експертів, Росія для досягнення своїх цілей покладається саме на свою перевагу у чисельності. Це так звана екстенсивна тактика.

Окрім цього, причиною мобілізації є намагання стримати ймовірний український контрнаступ. Голова ПВК Вагнер навіть сказав, коли він почнеться, а також його задум. За його словами, українські сили спробують оточити вагнерівців, ізолювавши від решти ЗС РФ. З огляду на це, він публічно попросив допомоги у Шойгу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини