Ракетний удар по Україні 23 листопада. Що відомо

Російська Федерація запустила по території України кілька десятків ракет, частину з них вдалось збити системою ППО. В багатьох містах відключення світла, а в Києві є жертви.

23 листопада Росія вчинила черговий терористичний ракетний запуск по території України. Як наслідок в Україні масові відключення світла, включно з такими містами як Київ, Львів, Дніпро, Одеса та інші. Окрім того, повідомляють про загиблих.

Близько 13 години в столиці України стались перші вибухи. Влада Києві підтвердила роботу ППО, а в мережу потрапили фото з пожежею, яка спалахнула після ракетного удару росіян. Наразі відомо, що в Києві загинуло 9 людей та ще десятки постраждало.

Хоч більшість атак було здійснено на об’єкти інфраструктури, одна з ракет росіян влучила в житловий будинок. Мер Києва Віталій Кличко заявив, що місто знеструмлене на 80%, подібна ситуація і з водопостачанням.

Українські ЗМІ також публікують інформацію про вибухи в Полтавській, дніпропетровській, Миколаївській, Вінницькій та Львівській області. Мер Львова Андрій Садовий, повідомив, що російські ракети влучили у електростанції. Станом на вечір 23 листопада 70% жителів міста не має електрику.

Окрім, України також електрика пропала і в сусідній Молдові.

"Ми маємо повторення ситуації 15 листопада. Після того, як Росія розбомбила українську енергосистему за останню годину, ми маємо масштабні відключення електроенергії по всій країні", – сказав Андрій Спину, віцепрем'єр-міністр Молдови.

Певний час була відключена Хмельницька та Південноукраїнська АЕС від мережі.

ЗСУ повідомило, що Росія випустила 67 крилатих ракет, 30 з яких були направлені на Київ. Також армія РФ скористалась 5 дронами. Українські війська змогли відбити 51 крилату ракету.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія поширює фейки про українську енергетичну структуру.

Також "Коментарі" писали про план Путіна, який зазнав краху.