Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ракетні удари по Україні та запеклі бої взимку: у Білому домі озвучили прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Ракетні удари по Україні та запеклі бої взимку: у Білому домі озвучили прогноз

В адміністрації Джо Байдена вважають, що РФ не припинить ракетні удари по Україні, а бойові дії з настанням зими не зупиняться

1 грудня 2022, 07:50
Поділіться публікацією:

Влада США вважає високою ймовірність того, що Росія продовжить завдавати ракетних ударів по цивільній інфраструктурі України, а перебіг бойових дій на землі хоч і може сповільнитися взимку, але не зупиниться. Як передає видання "Коментарі", посилаючись на "Укрінформ", таку заяву під час спілкування з журналістами зробив координатор з питань стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

Ракетні удари по Україні та запеклі бої взимку: у Білому домі озвучили прогноз

Війна в Україні. Фото: Міноборони України

"Звичайно, росіяни не демонструють жодних ознак, що вони збираються припинити або зменшити свої атаки щодо цивільної інфраструктури (в Україні), які вони проводять протягом останніх кількох тижнів", — зазначив представник Білого дому.

Він наголосив, що США разом із союзниками та партнерами мають намір продовжувати допомагати Україні з відновленням постраждалої критичної інфраструктури, а також зміцнювати її протиповітряну оборону. Це пріоритет №1 і робота у цьому напрямі вже ведеться дуже активно.                                                           

Також Кірбі сказав, що, за оцінкою американської сторони, інтенсивність бойових дій в Україні протягом зимових місяців зменшиться, а повітряні операції будуть утруднені через погодні умови. Загалом війна не буде зупинена на паузу, як цього добивається Москва.

"Це не означає, що, на нашу думку, все просто замре — ми абсолютно вважаємо, що військові операції триватимуть у зимові місяці", — додав Джон Кірбі.

Читайте на порталі "Коментарі" — ключові країни G7 планують обмежити ціну на російську нафту: коли і на скільки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини