Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ракетні удари по цивільних об'єктах в двох областях: є жертви
commentss НОВИНИ Всі новини

Ракетні удари по цивільних об'єктах в двох областях: є жертви

В Миколаєві та Дніпрі є загиблі внаслідок ракетних ударів

29 червня 2022, 08:35 comments1627
Поділіться публікацією:

Протягом доби ворог продовжує завдавати ракетних ударів по населених пунктах України. Зранку 29 червня окупанти випустили ракети по Миколаєву. За попередніми даними міської адміністрації, ракета влучила в житлову багатоповерхівку.

Ракетні удари по цивільних об'єктах в двох областях: є жертви

Руйнування в Дніпрі, фото ДСНС

Відомо про двох загиблих та чотирьох осіб з пораненнями, серед них рятувальник. На місці триває пошуково-рятувальна операція. Працівники ДСНС та комунальні робітники розбирають завали, там чергують медики "швидкої". Станом на 8:20, вже знайшли три тіла, п'ять осіб з пораненнями госпіталізовано. Пошуки тривають. Від вибуху ракети зруйновано квартири в одному під'їзді з третього по п'ятий поверх із подальшою пожежею.

За даними Офісу генпрокурора, загинуло четверо, поранено п'ять осіб — розпочато кримінальне провадження  за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Руйнування в Миколаєві, фото ДСНС

Ракетні удари по цивільних об'єктах в двох областях: є жертви - фото 2
Ракетні удари по цивільних об'єктах в двох областях: є жертви - фото 3

У Дніпрі ввечері 28 червня ракета влучила в станцію техобслуговування. Про це повідомив міський голова Борис Філатов. За його даними, на місто окупанти випустили шість ракет "Калібр". Чотири ракети збили ППО над містом та Синельниківським районом.

На місці влучання в СТО розгорілася пожежа, приборкували її працівники ДСНС. Ракета поцілила й в промислове підприємство. Після гасіння пожежі почали розбирати завали. В приміщенні СТО було двоє людей — чоловік та жінка — вони загинули на місці. На прилеглій території СТО внаслідок вибуху та пожежі пошкоджено майже 35 автомобілів, є руйнування трьох боксів, кількох одноповерхових будівель та ангару.

"Під завалами будівлі автотранспортного підприємства, яке знищила ворожа ракета, рятувальники знайшли двох загиблих — чоловіка та жінку. Ці люди опинилися у епіцентрі вибуху. Вони не були військовими, у них не було зброї. Там було мирне підприємство, де працювали мирні люди…", — говорить голова ОВА Валентин Резніченко.

Станом на 13 годину відомо, що в результаті обстрілу ворогом СТО поранення отримали шестеро людей, серед них 6-річний хлопчик. Зруйновано промислове та транспортне підприємство.  Пошкоджено залізничну інфраструктуру, 60 приватних житлових будинків та понад 30 автомобілів, які знаходились на території станції технічного обслуговування, повідомляють в Офісі генпрокурора.

Уламки ракет в Дніпрі, фото ДСНС

Ракетні удари по цивільних об'єктах в двох областях: є жертви - фото 4
Ракетні удари по цивільних об'єктах в двох областях: є жертви - фото 5

У Криворізькому районі росіяни стріляли з артилерії по селах в Зеленодольській та Широківській громадах. Є поранений чоловік — отримав осколкові травми ноги. У Великій  Костромці пошкоджена лінія електропередач. Поки що ремонтні роботи почати не можливо.

Як розповів очільник Дніпропетровської облради Микола Лукашук, було влучання на територію Криворізької ТЕС в Зеленодольську.

Як писав портал, минулої доби було обстріляно шість областей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини