Ракетні обстріли РФ: у ОП розповіли до чого готуватися українцям

В Офісі президента закликали готуватися до відключень електроенергії та води по всій Україні

Росіяни цілеспрямовано намагаються завдавати ударів по критичній інфраструктурі України. Через руйнування українцям доведеться бути готовими до того, що деякий час може бути перервною подача електрики та води. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на заяву заступника глави Офісу президента Кирила Тимошенко під час загальнонаціонального телемарафону.

"У нас критична ситуація по всій країні зараз. У нас залежить один регіон від іншого... Тому треба готуватися до того, що як електроенергії, так і водопостачання чи теплопостачання", - заявив Кирило Тимошенко.

За його словами, масована атака країни-агресора призвела до того, що дуже постраждали об'єкти енергетичної інфраструктури. Так, через ранкові удари РФ найбільше постраждали об'єкти критичної інфраструктури у Житомирі. Енергетики вже працюють над відновленням електроенергії та води, але поки що область знеструмлена.

Тимошенко повідомив, що також постраждали об'єкти інфраструктури у Миколаєві та Дніпрі. Незручності змушені терпіти також мешканці столиці. У Києві сьогодні було пошкоджено два об'єкти критичної інфраструктури, тому частково обмежено енерго- та водопостачання.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в Інституті вивчення війни назвали головну мету російських атак іранськими дронами по Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло - як покарати Іран та перебити постачання озброєння до РФ – що варто зробити Заходу та Україні.