Ракетна атака РФ по Україні мала ще одну ціль: на кого хоче вплинути Путін

Росія намагалася завдати ударів по сховищам, де зберігається газ для Європи

Сьогоднішня масована атака російських сил на територію України мала на меті не лише пошкодження енергетичних об'єктів, заявив в ефірі телемарафону військовий експерт Олександр Мусієнко.

За його словами, крім енергетичної інфраструктури, ворог також націлився на низку промислових об'єктів, що можуть бути пов'язані з військово-промисловим комплексом. Мусієнко зазначив, що під час цієї атаки противник намагався завдати ударів і по об'єктах гідроенергетики вздовж каскаду річки Дніпро.

Експерт також підкреслив, що Росія здійснює удари по деяких об'єктах на заході України, що може свідчити про пошук шляхів ескалації конфлікту, зокрема через удари по газових сховищах.

"Це стосується не лише енергетичних об'єктів, а й газової інфраструктури. Росія може прагнути завдати шкоди газовим сховищам, де зберігається газ європейських компаній, щоб чинити тиск на Захід із метою зменшення підтримки України", — зауважив Мусієнко.

Водночас експерт підкреслив, що українська енергетична система здатна протистояти багатьом викликам, оскільки безпека цієї сфери вже не сприймається виключно як економічний аспект. За його словами, існують механізми, які дозволяють відновлювати систему навіть після авіаударів, щоб уникнути повного блекауту.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 26 серпня Росія завдала масований ракетно-дроновий удар по території України. Після нього президент Володимир Зеленський назвав Путіна "хворою істотою".

Окрім того, стало відомо, що Росія також атакувала Київську ГЕС, вона зазнала пошкоджень.