Ракетна атака на Україну: рятувальники повідомили, скільки людей загинуло

На поточний момент завершено розбір завалів на всіх постраждалих об'єктах

Унаслідок масованої ракетної атаки, здійсненої російськими військами в понеділок, 26 серпня, загинули 7 громадян України, а ще 47 осіб отримали поранення. За інформацією Державної служби України з надзвичайних ситуацій, рятувальні роботи на всіх постраждалих об'єктах після ранкових ударів уже завершено.

Також завершено розбір пошкоджених конструкцій п'ятиповерхового житлового будинку в Луцьку.

"У результаті атаки по всій Україні загинули 7 людей (з яких 2 померли в лікарні), а 47 зазнали поранень, серед них 4 дитини 2014, 2017 та 2024 років народження", – йдеться в повідомленні.

Служби ліквідували 22 пожежі. Вдалося врятувати двох осіб. Загалом для ліквідації наслідків обстрілів залучили приблизно 740 рятувальників та 176 одиниць техніки.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що влаштувала Україні РФ. ЗСУ відбили наймасштабнішу комбіновану атаку на Україну, про це повідомив військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

За його словами, під час атаки 26 серпня було задіяно рекордну кількість дронів-камікадзе Shahed-136. Також, зазначив експерт, можна говорити про рекордну кількість повітряних цілей, які одночасно перебували у повітряному просторі України. Експерт наголосив, що наліт розпочався близько першої години ночі, останній повітряний об'єкт був збитий після 15:00.

Також "Коментарі" писали про те, чого добивалася Росія, завдавши удару по Київській ГЕС. 26 серпня під час масованої ракетно-дронової атаки російські загарбники атакували Київську ГЕС і пошкодили її. Як відзначив в ефірі 24 каналу колишній співробітник СБУ, військовий експерт Іван Ступак, атакуючи цей об’єкт країна-агресор, ймовірно, хотіла створити серйозний дефіцит в українській енергетиці. Наслідки такий дій, каже експерт, вже помітні, адже повідомляють про відновлення екстрених вимкнень електроенергії.