Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ракети KN-23 із КНДР: чому серйозна небезпека для України.
commentss НОВИНИ Всі новини

Ракети KN-23 із КНДР: чому серйозна небезпека для України.

Експерти назвали особливості балістичних ракет КНДР

17 лютого 2024, 07:07
Поділіться публікацією:

Росія під час ракетних атак на Україну використала щонайменше 24 балістичні ракети, попередньо виробництва КНДР (KN-23/KN-24). Про це сказав український генпрокурор Андрій Костін у коментарі журналістам. У чому головна небезпека для України застосування країною-агресором північнокорейських ракет? Видання "Коментарі" розбиралося у цій темі, вивчивши думки експертів.

Ракети KN-23 із КНДР: чому серйозна небезпека для України.

Ракети КНДР. Фото: із відкритих джерел

Балістичні ракети важко збивати

Військовий експерт, заступник директора Центру дослідження армії Михайло Самусь в інтерв'ю "24 каналу" розповів, наскільки північнокорейські балістичні ракети KN-23 важче збивати, ніж "Іскандери" та "Калібри".

Експерт звернув увагу на те, що балістичні ракети важко збивати, гарантовано це може робити лише ЗРК Patriot.

"Якщо Північна Корея почне масово передавати балістичні ракети різних типів, то це справді може бути проблема, адже ми не маємо достатньої кількості систем Patriot, які могли б закривати всю територію України", — сказав Михайло Самусь.

Експерт припустив, що північнокорейці одержують із Росії ракетні технології, які дозволяють їм виробляти ракети як для свого використання проти Південної Кореї, так і для РФ.

Це виклик не лише для нашої країни

Військовий експерт Владислав Селезньов в інтерв'ю "24 Каналу" зауважив, що КНДР має балістичні ракети різних калібрів різної дальності дії.

"Ключове – це балістичні ракети. У Північній Кореї їхній цілий запас різних калібрів, різної дальності дії. Звичайно, це дуже серйозний виклик. Бо насамперед північнокорейські диктатори орієнтувалися саме на артилерійську компоненту, коли планували протистояння з Південною Кореєю", – пояснив. експерт.

Владислав Селезньов зазначив, що артилерійських боєприпасів, систем, реактивних систем залпового вогню у КНДР багато. Частину обладнання Кім Чен Ин передав РФ або за гроші, або в обмін на певні ракетні технології та ракети.

"Це виклик не лише для нашої країни, а й для усієї світової безпеки. Безкарне зло множиться. Воно зараз трансформується у численні збройні конфлікти, які зараз вирують у різних куточках світу", – додав експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — нацбезпека Штатів та допомога Україні: чи є зв'язок та про що говорять нещодавні події у США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини