Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рахунок Росії росте: збитки сягнули 138 млрд доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Рахунок Росії росте: збитки сягнули 138 млрд доларів

Загальна сума збитків зросла на майже 2 млрд доларів за місяць

25 січня 2023, 14:01
Поділіться публікацією:

Загальна сума прямих задокументованих збитків інфраструктурі України дорівнює 137,8 млрд доларів станом на грудень 2022-го. Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на дослідження Київської школи економіки (KSE).

Рахунок Росії росте: збитки сягнули 138 млрд доларів

Фото: pixabay.com

Ця сума майже на 2 млрд "зелених" більша, ніж у листопаді. Найбільше збитків пов‘язано з руйнуванням житла, закладів освіти та культури. 

Зокрема, збитки від руйнування житлового фонду становлять 54 млрд доларів. З початку великої війни ворог пошкодив чи знищив 149,3 тисячі будинків, більшість — 131,4 тисячу — приватних. 

Збитки за руйнування власне інфраструктури оцінюються у 35,6 млрд доларів, освітніх закладів — у 8,6 млрд доларів, при цьому "чек" зріс на 400 млн доларів. З початку повномасштабного вторгнення росія пошкодила чи знищила більше 3 тисяч закладів цієї сфери, переважно — 1,4 тисячі — шкіл. 

Росії доведеться заплатити за зруйновані приміщення культурного, спортивного й релігійного призначення. У KSE збитки оцінили на 2,2 млрд "зелених".

Росія не тільки знищує, а й захоплює підприємства в Україні. Так, шкоди завдано більш ніж 64 великим і середнім бізнесам, непридатними для використання стали 84 тисячі одиниць сільгосптехніки. 

Крім того, у рахунку, який доведеться сплатити Росії, збитки за руйнування 31 інтернату, 44 соццентрів, майже 3 тисяч магазинів, 593 аптек, 330 лікарень, 595 адмінбудівель. Різні пошкодження від російського неспровокованого вторгнення отримали майже 195 тисяч приватних легкових автівок та 14,4 тисяч одиниць комунального транспорту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини