Головна Новини Суспільство Війна з Росією Радослав Сікорський запропонував новий метод допомоги українським біженцям
commentss НОВИНИ Всі новини

Радослав Сікорський запропонував новий метод допомоги українським біженцям

Сікорський запропонував Шольцу передавати соцдопомогу для біженців безпосередньо Україні

сьогодні, 16:11
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський запропонував змінити спосіб надання допомоги українським біженцям, які знаходяться в Німеччині. Під час зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, він запропонував передавати соціальні виплати, які зараз отримують біженці, безпосередньо Україні.

Радослав Сікорський запропонував новий метод допомоги українським біженцям

Польща закликає Німеччину передавати соціальні виплати українських біженців напряму Україні

Про це Сікорський розповів в інтерв'ю польському телеканалу TVP Info. За його словами, зараз українські біженці можуть отримувати в Німеччині до 1200 євро на місяць. Міністр вважає, що було б краще, якби ці гроші йшли напряму до України, щоб допомогти країні швидше відновитися.

Сікорський підкреслив, що фінансові виплати створюють стимул залишатися в Німеччині, тоді як чоловіки могли б воювати, а жінки допомагати економіці країни. Польща, яка прийняла велику кількість українців, також шукає способи оптимізувати допомогу і зменшити фінансове навантаження на державу.

"Я запропонував йому, що соціальні виплати, які отримують українські біженці, які можуть становити до €1200 на місяць, було би краще надавати безпосередньо Україні. Недобре, що є фінансовий стимул бути в Німеччині замість того, щоб чоловіки воювали на фронті, а жінки — відновлювали податкову базу", — зазначив Сікорський.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Федеральний міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер виступив із пропозицією запровадити новий правовий статус для біженців з України та позбавити їх цивільних прав. Як передає портал "Коментарі", про це урядовець заявив в інтерв'ю журналу Wirtschaftswoche.                        



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини