Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рада узгодила посилення мобілізації: хто отримає бронь
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада узгодила посилення мобілізації: хто отримає бронь

Комітет Ради з нацбезпеки погодив законопроєкт про посилення мобілізації

10 квітня 2024, 00:35
Поділіться публікацією:

Згідно з документом, затвердженим оборонним комітетом Верховної Ради, бронювання від мобілізації отримають п'ять категорій осіб.

Рада узгодила посилення мобілізації: хто отримає бронь

В Україні планують посилення мобілізації. Фото з відкритих джерел

А саме: всі співробітники Нацполіції, НАБУ, БЕБ, ДБР, прокуратури, ДСНС, а також виконавчої служби; керівники органів державної влади та місцевого самоврядування; 50% держслужбовців категорій "Б" і "В"; співробітники стратегічних підприємств, які виконують військові замовлення; персонал підприємств, критично важливих для постачання ЗСУ, а також їхні бенефіціарні власники, навіть якщо вони не працюють на цьому підприємстві не працюють.

Згідно з документом, практично всі великі бізнесмени України отримають бронь від мобілізації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишній посол США в ЄС Гордон Сондленд переконаний, що Дональд Трамп не є принциповим противником військової підтримки України, а запропонований Білим домом пакет допомоги республіканці заблокували в рамках передвиборчих перегонів. Дипломат заявив, що, попри ізоляціоністську риторику, Трамп не є ізоляціоністом та зовсім не мріє про окупацію України російською армією. Гордон Сондленд вважає, що блокування Конгресом США допомоги Україні – це "передвиборчий гамбіт, щоб зробити деяких прихильників Трампа щасливими".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що наразі абсолютно неможлива угода з РФ, позаяк Україна не готова йти на жодні компроміси щодо територіальної цілісності, заявив голова Офісу президента Україна Андрій Єрмак. При цьому керівник ОПУ визнав, що нова масштабна мобілізація не має підтримки в українському суспільстві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини