Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путінські гранти спрямують на "патріотичне виховання" українських сиріт
commentss НОВИНИ Всі новини

Путінські гранти спрямують на "патріотичне виховання" українських сиріт

Насильницьке переміщення дітей під час війни та їх асиміляція вважається однією з ознак геноциду

14 березня 2023, 19:39
Поділіться публікацією:

Фонд грантів президента РФ виділив мільйони рублів на проекти з "патріотичного виховання" українських сиріт та біженців. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на Бі-бі-сі, яке вивчило список переможців конкурсу грантів.

Путінські гранти спрямують на "патріотичне виховання" українських сиріт

Російську Юнармію, яка опікується пропагандою серед молоді, порівнюють з Гітлерюгендом

У Ростовській області майже 3 мільйони рублів отримав проект "Допомога дітям-сиротам Донбасу". Автори позначають, що одне з його завдань — "організація патріотичного виховання дітей-сиріт — учнів дитбудинків ЛНР/ДНР та членів прийомних сімей із використанням можливостей донського козацтва".

"Деякі діти зі звільнених територій, які потрапили до дитячих будинків, були виховані в українській парадигмі, і зараз проходять складний і травмуючий психологічний процес зміни Батьківщини. Їх також необхідно підтримати як шляхом зменшення стресу, так і прищепивши традиції патріотизму та руського міру", — так звучить цитата з обґрунтування цього проекту.

Ще один схожий проект – "До витоків" у Білгородській області. Своїми завданнями автори називають "підвищення лояльності вимушених переселенців до політичного курсу РФ" та "створення системи духовно-морального просвітництва громадян, які прибули до м. Білгорода з України". Проект отримав президентський грант на 1 мільйон рублів.

Дітей із самопроголошених ДНР та ЛНР також готують для вступу до російських військових вишів. Проект під назвою "Готуюсь Батьківщину захищати" з міста Новошахтинська Ростовської області отримав грант на підвищення фізичної підготовки дітей та підлітків "для здачі спортивних нормативів до вузів МВС, ФСБ, МНС, Міністерства оборони, Кадетських корпусів та училищ військової спрямованості". Автори проекту особливо уточнюють, що до їх цільової групи входять зокрема "98 дітей та підлітків 6,5-18 років, які прибули з ЛНР і ДНР". Ініціатива отримала президентський грант у розмірі 2,5 млн. рублів.

Нагадаємо, що Україна заявляла, що під час війни Росія силоміць перемістила 16 тисяч українських дітей на територію РФ. Деякі з них уже усиновили російські сім'ї. Для розшуку цих дітей Польща та Єврокомісія ініціювали нову програму.

Тим часом, у Росії заборонили говорити правду про вагнерівців — за це будуть саджати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини