Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путінське припинення вогню на Різдво: що задумав Кремль
commentss НОВИНИ Всі новини

Путінське припинення вогню на Різдво: що задумав Кремль

Запропоноване державою-агресором «перемир'я» не має жодного відношення до релігії

5 січня 2023, 18:10 comments2072
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін доручив своєму міністру оборони Шойгу ввести з 12.00 6 січня до 24.00 7 січня режим припинення вогню по всій лінії бойового зіткнення в Україні. Також російська сторона закликала Україну оголосити режим припинення вогню "і надати можливість громадянам відвідати різдвяні служби". Про що говорить такий хід Кремля? Що слід розуміти Україні та Заходу? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Путінське припинення вогню на Різдво: що задумав Кремль

Путін та Шойгу. Фото: з відкритих джерел

Подібних заяв та ініціатив Кремля буде маса, тому звертати на кожну з них якоїсь особливої уваги не варто

Політичний експерт Денис Гороховський звертає увагу, що є певна загальновизнана процедура, якою дотримуються воюючі сторони у процесі переговорів, зокрема про тимчасові перемир'я.

"Кремль же озвучив свій "заклик" публічно – через патріарха Кирила, а не так, як це робиться зазвичай за умов війни. Це свідчить про те, що, по-перше, це виключно політичний жест, а не реальне бажання про щось домовлятися. А по-друге, це чергове загравання Кремля з українськими прихильниками УПЦ МП, які за останній рік максимально віддалилися від Москви", – пояснює експерт.

Загалом, продовжує він, цілком імовірно, що в зазначені дати Росія може провести черговий масовий ракетний удар по українських містах.

"Це вписується в їхню манеру, – зазначає Денис Гороховський. – Відомо, що Путін та його оточення люблять символізм у датах. До того ж, російська пропаганда одразу понесе в маси тезу про те, що "росія пропонувала мир, Україна знову відмовила, тому ми змушені були…". Загалом подібних заяв та ініціатив Кремля буде маса, тому звертати на кожну з них якоїсь особливої уваги не варто. Але я рекомендую жителям України 6-7 січня особливо уважно ставитись до повітряних тривог".

Будь-яку історію, що здається гуманною, росіяни швидко перетворюють на людожерську

На думку політолога Володимира Цибулька, Кремль сам почав боятися того звіриного образу себе коханого, який сам створив.

"Тому, враховуючи деморалізацію російського населення, нібито з подачі головпопа Кирила, військові злочинці затіяли трюк із Різдвяним перемир'ям, – пояснює Володимир Цибулько. – Думаю, вони самі зранку 7 січня обстріляють храми на прикордонних територіях ерефії чи окупованого Донбасу. І знову почнуть ліпити із себе жертв, як ліпили після розбитого ПТУ-19 у Макіївці".

Експерт наголошує, що запропоноване державою-агресором "перемир'я" не має жодного відношення до релігії.

"Всі росіяни – людожери та будь-яку історію, що здається гуманною, вони швидко перетворюють на людожерську", – попереджає Володимир Цибулько.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Медведєв розповів, який подарунок до Нового року Росія надіслала країнам НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини