Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін знову увірував в «захоплення Києва за три дні». Чи змінить його думку допомога від США
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін знову увірував в «захоплення Києва за три дні». Чи змінить його думку допомога від США

Російський диктатор Володимир Путін має план на літо щодо захоплення нових територій та примушуванні України до мир на своїх умова, відзначив політолог Вадим Денисенко. Проте ці плани може «підкорегувати» допомога від США

22 квітня 2024, 12:17 comments1195
Поділіться публікацією:

Рішення конгресу про виділення коштів для України означає, що фронт отримає "деяке полегшення", відзначає політолог Вадим Денисенко. За його словами, за умови правильного планування, нова зброя від Штатів допоможе вирівняти ситуацію на фронті.

Путін знову увірував в «захоплення Києва за три дні». Чи змінить його думку допомога від США

Володимир Путін

При цьому, на думку експерта, трампісти перестали блокувати допомогу Україні не тому, що вони раптом "прозріли". Все набагато простіше, відзначає політолог, рейтинги Республіканської партії почали падати, саме тому Дональду Трампу довелося змінювати тактику.

Проблема в тому, додає Денисенко, що у Штатах ще не визначалися із тим, що для них є перемогою України. За його словами, Вашингтон наразі все ще діє в парадигмі Кіссінджера, яка передбачає баланс систем, а не розвал Росії чи щось подібне.

"Але Заходу точно потрібні переговори. Тому, не виключено, що є двопартійна стратегія: якщо Україна не хоче переговорів — іде затримка зі зброєю. Якщо Росія відмовляється від переговорів (після виборів Росія, де-факто вийшла з розмов про переговори) — Україна отримує зброю",
— підкреслив політолог.

Окрім того, експерт звернув увагу на достатньо мляву реакцію Росії на виділення допомоги Україні. Там тільки підкреслили, що вони і далі будуть вести війну проти України. Денисенко вважає, що кремлівський диктатор Володимир Путін знову увірував в "Київ за три дні". Саме тому, додав експерт, російські еліти наразі не готові відмовитися від цієї ідеї. Їх протверезіння почне приходити, на думку Денисенка, не раніше, ніж усередині літа.

На його думку, виділення допомоги від США не змінили плани кремлівського диктатора. Він і далі хоче за свою літню кампанію захопити якомога більше територій України, щоб нав’язати Заходу переговори із позиції сили.

Денисенко вважає, що Росія на цих переговорах буде вимагати зняти із неї санкції, суттєво зменшити чисельність української армії, встановити демілітаризовану зону і заборонити для України використовувати зброю дальнього радіусу дії. Також РФ хоче проведення виборів в Україні.

Проте, додав Денисенко, якщо зброя від США надійде на фронт протягом кількох тижнів, то всі ці плани будуть зламані. Як вважає Денисенко, Путін наразі не розуміє, що зі всім цим робити, тому поки відкладає зміну своїх планів та спостерігає за реакцією Китаю.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, як допомога Україні вплинула на рейтинг Байдена.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини