Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін знову переграв Захід: ЗМІ розповіли про нову хитрість Москви
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін знову переграв Захід: ЗМІ розповіли про нову хитрість Москви

Аналітики WP вважають, що Путін знову переграв Захід, повернувши вбивцю і шпигунів

2 серпня 2024, 14:57 comments1614
Поділіться публікацією:

Стратегія російського диктатора Володимира Путіна щодо арешту іноземців за незначними, безпідставними звинуваченнями дала йому можливість звільнити вбивць, шпигунів та хакерів, демонструючи дисбаланс, характерний для таких угод. Як інформує портал "Коментарі", про це пише "The Washington Post".

Путін знову переграв Захід: ЗМІ розповіли про нову хитрість Москви

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, Путін домігся звільнення шпигунів, хакерів і свого найбажанішого в’язня на Заході — вбивцю, пов’язаного з розвідувальними службами, засудженого в Німеччині. Для авторитарного російського диктатора це була найбільша перемога, яка випливає з його готовності порушити світові норми, щоб отримати від західних лідерів те, що він хоче.

Журналісти звертають увагу, що Путін натякнув на свою рішучість звільнити вбивцю Вадима Красікова в лютому під час інтерв’ю американцю Такеру Карлсону. Він назвав Красікова "патріотом", уникнувши уточнення прізвища.

Автори матеріалу зауважують, що за чверть століття як верховний політичний лідер Росії Путін неодноразово демонстрував зневагу до глобального порядку, заснованого на правилах, вторгаючись у Грузію та Україну, силою захоплюючи території, здійснюючи напади та вбивства на іноземній території та арештовуючи іноземців у Росії за сфабрикованих звинувачень. Ця практика відома як "дипломатія заручників".

"Великий обмін полоненими в четвер підкреслив важкий дисбаланс, який став типовим для таких угод, коли Росія виграє звільнення осіб, засуджених за серйозні злочини, тоді як Захід зосереджений на своїх власних громадянах, ув’язнених за тривіальними або безпідставними звинуваченнями, або навіть на громадянах Росії, які є жертвами політичних переслідувань з боку уряду Путіна", — пише видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — 1 серпня між Росією та низкою країн Заходу було проведено обмін ув'язненими, під час якого було звільнено путінського кілера та колишнього співробітника ФСБ Вадим Красіков. У західних спецслужбах припускають, що між ним та російським диктатором Володимиром Путіним у минулому був тісний зв'язок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини