Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін знову хоче підібратися до Харкова: кого Кремль кидає на новий штурм
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін знову хоче підібратися до Харкова: кого Кремль кидає на новий штурм

Кремль завів "кадировців" під Липцями Харківської області

сьогодні, 16:08
Поділіться публікацією:

Російське командування перекинуло до району села Липці Харківської області так званих "кадировців". Саме тому є всі підстави, що найближчим часом у цьому напрямі фронту буде загострення. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів командир батальйону ударних БпАК "Ахіллес" 92-ї ОШБр ім. Івана Сірка Юрій Федоренко.

Путін знову хоче підібратися до Харкова: кого Кремль кидає на новий штурм

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Військовий зазначив, як правило, окупанти заводять "кадировців", коли готуються до певної ескалації, і треба навести у своїх військах "порядок". Саме "кадировці" мають повноваження змушувати виконувати бойові завдання тих, хто відмовляється це робити, додав Федоренко.

Боєць зазначив, що завдання російських військ гранично зрозуміле. Вони хочуть максимально наблизитись до Харкова, щоб узяти під вогневий контроль окремі райони цього обласного центру.

За словами Федоренка, ще одним завданням, яке Кремль поставив російським офіцерам, є повна окупація Вовчанська. Це необхідно противнику, щоб надалі створити плацдарм для просування у тил угруповання українських військ, які захищають Україну на Куп'янському напрямі.

"Місто Вовчанська майже стерте вщент, але Сили оборони утримують позиції, і велика частина міста під нашим контролем. У противника немає успіху в просуванні", — зазначив Юрій Федоренко.

Він додає, що не менш важливо для росіян спробувати зайняти "лівобережний Оскол, лівобережну Куп'янщину".

Читайте також на порталі "Коментарі" — за минулий місяць ворог здійснив рекордну кількість авіаударів Харковом з початку 2023 року. Усього зафіксовано 53 атаки. Це означає, що практично щодня Росія двічі обстрілювала місто. Про це повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини